Vuoden pyhämaalainen hyppäsi keppihevosen selkään

Luodolla tuulee -tapahtumassa oli viikonlopun aikana monenlaista ohjelmaa, mutta sunnuntaina keppihevosten esteratsastuskilpailu oli varmasti lasten suosikki. Vuoden pyhämaalaiseksi valittu Jarkko Kleemolakin pienen yllytyksen jälkeen otti keppihevosen haarojensa väliin ja lähti radalle.

– Nämä ovat tällaisia meidän höpsötyksiä. Aina pitää saada vieraat jotenkin viihtymään, ihastumaan upeaan alueeseen ja toivoa, että uusia perheitä muuttaisi Pyhämaalle.

Keppihevoset onkin Pyhämaassa mieluisa harrastus. Viisivuotiaat Kiia Vähätalo ja Elias Pekkala olivat harjoitelleet kisaan jo hieman kotona. Vähätaloilta löytyy keppihevostallikin.

– Kisa oli todella kiva ja hauska, Kiia Vähätalo toteaa.

– Onneksi en kaatunut tuolla radalla, Elias Pekkala viittasi rannan pehmeään hiekkaan.

Lapset kiersivät lyhyen radan keppihevonen jalkojensa välissä ja hyppivät asetettujen esteiden yli. Kymmenvuotiaan Sonja Vähätalon mukaan lajissa on parasta askartelu.

– Kiialla ja Eliaksella oli kaupasta ostetut hevoset, mutta minun Atmar-niminen hevonen on serkkuni kanssa tehty. Itse tekeminen ja harjan letittäminen ovat hauskimmat jutut.

Leikkimielinen kisa keräsi Telakanrannan täyteen kyläläisiä ja vieraita. Lasten kisailun jälkeen myös aikuiset yllytettiin radalle.