Vuoden viimeisten veronpalautusten maksupäivä aikaistuu

Veronpalautukset maksetaan jatkossa kuukauden 3. päivä tai sitä seuraavana arkipäivänä.

Verohallinto aikaistaa veronpalautusten maksupäiviä. Veronpalautukset maksetaan jatkossa kuukauden 3. päivä tai sitä seuraavana arkipäivänä.

Aiemmin veronpalautukset on maksettu kuukauden 4. päivä.

Muutos vaikuttaa joulukuun veronpalautuksiin, jotka maksetaan jo torstaina 3.12. Joulukuun veronpalautuspäivä on viimeinen, kun vuoden 2019 veronpalautuksia tulee maksuun.

Joulukuussa veronpalautuksia saa noin 100 000 henkilöä.

Veronpalautuksien maksupäivät ja jäännösverojen eli mätkyjen eräpäivät ovat nyt toista vuotta eri ihmisillä eri aikaan.

Vielä vuonna 2018 veronpalautukset tulivat maksuun kaikille yhtä aikaa joulukuussa. Nyt Verohallinto maksaa veronpalautuksia heinä–joulukuun aikana.

Verohallinnon OP:n tilinumero poistuu käytöstä

Valtion maksuliikennepalveluiden sopimus OP:n kanssa päättyy 30.11.2020.

Uudella sopimuskaudella Valtion maksuliikennepalveluiden toimittajiksi on valittu Danske Bank ja Nordea. Tämä tarkoittaa veronmaksajille sitä, että Verohallinnon OP:n tilinumero poistuu käytöstä.

Jos on tallentanut verkkopankkiinsa Verohallinnon OP:n tilinumeron maksupohjaan tai vastaanottajien saajaluetteloon, kannattaa tieto poistaa.

Jos asiakas on tilannut e-laskun tai hänellä on käytössä suoramaksu Verohallinnon kanssa, maksutietojen ajantasaisuudesta ei tarvitse huolehtia. Näissä maksutavoissa OP:n tilinumeron käytöstä poistuminen otetaan huomioon ja maksut tulevat myös jatkossa perille.

Oma tilinumero pitää ilmoittaa viimeistään 26.11., jos haluaa saada joulukuun veronpalautukset ajoissa.

Jos veronpalautuksen saaja ei ole ilmoittanut tilinumeroaan Verohallinnolle tai tili on lopetettu, Verohallinto maksaa veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut