Vuoden yksinyrittäjä ei ole totinen torvensoittaja

Rauman Yrittäjät palkitsi lauantai-iltana syysjuhlassaan ensi kertaa vuoden yksinyrittäjän.

| Päivitetty

Rauman Yrittäjät palkitsi lauantai-iltana syysjuhlassaan ensi kertaa vuoden yksinyrittäjän. Palkinnon sai Länsi-Suomen ja Raumalaisen sivuiltakin tuttu taiteilija Teuvo Salminen.

- Mahtava yllätys! Tämä on kiitos Raumalla tehdystä työstä innostaa jatkamaan. Aion piirtää, kunnes käsi alkaa tutista, kertoo Salminen.

”Tepa” tunnetaan kaiketi parhaiten karikatyyreistaan, joita Rauman seudulla on tilattu paljon esimerkiksi merkkipäivälahjoiksi. Hän laskee piirtäneensä jo yli 5000 karikatyyria. Niitä julkaistiin pitkään Helsingin Sanomien pääkirjoitussivuilla. 

Salminen muutti takaisin kotikaupunkiinsa Raumalle 2000-luvun alussa ja perusti oman firman, Julkkis-Gallerian.

- Keskityin omiin taidetuotteisiin, karikatyyreihin ja maisemakuvakalentereihin. Ensimmäinen Kaunis Rauma -kalenterini ilmestyi vuonna 2001, kertoo Salminen.

Salminen on monilahjakkuus. Hän on paitsi piirtänyt myös maalannut, valokuvannut sekä suunnitellut liikelahjoja, koruja ja mitaleja.

Harrastuksista rakkaimpia ja pitkäaikaisimpia on trumpetinsoitto.

Rauman Yrittäjät tilasi Salmiselta yrittäjän päivänä viime kuussa julkistetun yrittäjätyyppi-piirroshahmon.

- Halusin luoda positiivisen hahmon, josta tulee hyvä mieli. Yrittäjätyyppi on pullonhenki, joka voi henkimaailman tapaan toteuttaa toiveen, jos toisenkin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut