Vuoden yksinyrittäjä ei ole totinen torvensoittaja

Rauman Yrittäjät tilasi Teuvo Salmiselta yrittäjän päivänä julkistetun yrittäjätyyppi-piirroshahmon. Kuvassa myös puoliso Seija Salminen ja Rauman Yrittäjien puheenjohtaja Antti Simula. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman Yrittäjät palkitsi lauantai-iltana syysjuhlassaan ensi kertaa vuoden yksinyrittäjän. Palkinnon sai Länsi-Suomen ja Raumalaisen sivuiltakin tuttu taiteilija Teuvo Salminen.

- Mahtava yllätys! Tämä on kiitos Raumalla tehdystä työstä innostaa jatkamaan. Aion piirtää, kunnes käsi alkaa tutista, kertoo Salminen.

Näistä Teuvo Salminen tunnetaan.

”Tepa” tunnetaan kaiketi parhaiten karikatyyreistaan, joita Rauman seudulla on tilattu paljon esimerkiksi merkkipäivälahjoiksi. Hän laskee piirtäneensä jo yli 5000 karikatyyria. Niitä julkaistiin pitkään Helsingin Sanomien pääkirjoitussivuilla. 

Salminen muutti takaisin kotikaupunkiinsa Raumalle 2000-luvun alussa ja perusti oman firman, Julkkis-Gallerian.

- Keskityin omiin taidetuotteisiin, karikatyyreihin ja maisemakuvakalentereihin. Ensimmäinen Kaunis Rauma -kalenterini ilmestyi vuonna 2001, kertoo Salminen.

Salminen on monilahjakkuus. Hän on paitsi piirtänyt myös maalannut, valokuvannut sekä suunnitellut liikelahjoja, koruja ja mitaleja.

Rakas harrastus tämäkin.

Harrastuksista rakkaimpia ja pitkäaikaisimpia on trumpetinsoitto.

Rauman Yrittäjät tilasi Salmiselta yrittäjän päivänä viime kuussa julkistetun yrittäjätyyppi-piirroshahmon.

- Halusin luoda positiivisen hahmon, josta tulee hyvä mieli. Yrittäjätyyppi on pullonhenki, joka voi henkimaailman tapaan toteuttaa toiveen, jos toisenkin.