Vuojoen näyttelykesä keskittyy galleriatiloihin – Suviehtoon tähtenä Maija Vilkkumaa

Esillä on maalauksia, piirroksia, keramiikkaa ja vanhoja valokuvia.

Porilaisen Milla Lehtosen taidenäyttely on esillä toukokuun loppuun saakka.

Vuojoen Kartanon taidekesä avautui toukokuussa porilaisen Milla Lehtosen Todellinen luontoni -näyttelyllä. Se on sisustus- ja huonekalusuunnittelijana työskentelevän Lehtosen debyyttinäyttely.

– Teokset ovat syntyneet korona-aikana, kun työkalenteri äkkiä ammottikin tyhjyyttään. Kuvioihin tuli mukaan rentoutuskoulutus, jossa pystyi pysähtymään omien tunteiden ja ajatusten äärelle sekä tarkastelemaan itseään uudesta näkökulmasta, kertoo Lehtonen tiedotteella.

Hän on valmistumassa hypnoosivalmentajaksi, ja näyttely on saanut alkunsa samannimisen hypnoositeoksen työstämisestä.

Lehtosen työt ovat värikkäitä abstrakteja maalauksia, joissa voi nähdä vivahteita luontoelementeistä.

Näyttelyssä on mukana myös ääniteos. Se on kooste teksteistä, jotka ovat mukana Lehtosen tulevalla Todellinen luontoni -rentoutusäänitteellä.

Lehtonen on työstänyt suomalaiseen luontoon sointuvaa hypnoositeosta yhdessä äänitaiteilija Sini Koskisen kanssa.

Jatkuva haku tiloihin

Vuojoen kartanolla ei tänä kesänä nähdä ulkonäyttelyä, vaan näyttelytoiminta keskittyy galleriatiloihin. Taidenäyttelyjä koordinoi hankekoordinaattori Riina Arvela.

Galleria Gylichiin on jatkuva haku. Kartanon Läntisen siiven ullakolla on myös taiteelle soveltuva tila.

– Taidetta olisi mahdollista sijoittaa myös pihaan ja talliin, Arvela huomauttaa.

Kesäkuussa galleriassa avautuu Riitta Myllymäen ja Tuija Näsin Haave-näyttely, joka on avoinna 2.–23.6. tiistaista perjantaihin. Taiteilijat ovat tavattavissa kahtena kesäkuun lauantaina eli 4.6. ja 11.6.

Heinäkuussa keraamikot Carola Gunell ja Aija Orvasto tuovat galleriaan naivistisia keramiikkatöitään Mynämäeltä. Eurajoelta löytyy muitakin kytköksiä Mynämäelle, sillä Otsolan kansalaisopiston kuvataiteen taiteen perusopetuksen viisi oppilasta opettajansa Riina Arvelan johdolla ovat olleet toteuttamassa Mynämäellä sijaitsevaan MynäMynäMaahan yhteisötaideteosta.

Elokuussa kartanon Orangeriassa on esillä raumalaisen taidegraafikko Katariina Mannion piirroksia eri maiden talvipuutarhoista. Elokuussa Galleria Gylichiin avautuu Eurajoen kotiseutuyhdistyksen vanhojen valokuvien näyttely.

Vilkkumaa Suviehtoon tähtenä

Kartanon kesässä on näyttelyiden ohella muitakin kulttuuritapahtumia. Ravintola Wuojoki palvelee pidennetyillä aukioloajoilla kesän ajan.

Aikuisille suunnatut rooliopastetut kierrokset järjestetään heinäkuussa keskiviikkoisin ja lauantaisin. Lapsille on oma kierros torstaisin.

Heinäkuun keskiviikkojen lauluilloissa lauletaan koko perheen voimin, ja luvassa on myös yllätysesiintyjiä.

Kesän huipennus ovat Kartanon Suviehtoo ja Puistokonsertti lauantaina 6.8. Tänä vuonna puistokonsertissa esiintyy Maija Vilkkumaa.

Liput illan konserttiin ovat myynnissä lippu.fi -palvelussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut