VVR-kyselyn vastaukset nyt julki – mukana myös kaikki avoimet vastaukset

Raumalaisilta kysyttiin VVR-mielipiteitä elo-syyskuussa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Vahva ja vakaa Rauma -kuntalaiskyselyn vastaukset, niiden yhteenveto, saadut lausunnot sekä vaikutusten ennakkoarvioinnit on koottu aineistopaketiksi, joka on julkaistu kaupungin nettisivuilla. Julkaistussa aineistossa ovat kaikki avoimet vastaukset sekä niistä koottu yhteenveto.

Lisäksi mukana ovat varhaiskasvatus- ja kouluverkoista laaditut vaikutusten ennakkoarvioinnit, valiokuntien ja sidosryhmien lausunnot sekä eri sidosryhmätilaisuuksissa esitettyjen kysymysten ja koosteiden muistiinpanot.

− Kysely herätti laajasti mielenkiintoa, ja vastaajilla on ollut selkeästi halu vaikuttaa päätöksentekoon. Julkaisemme kaikki avoimet vastaukset muokkaamattomina lukuun ottamatta paria epäasiallista kommenttia, jotka on poistettu aineistosta, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne toteaa.

Uusia, tuoreita ideoita säästöjen aikaansaamiseksi ei vastauksissa noussut esille, vaan niissä keskityttiin pääasiassa vastustamaan ehdotettuja toimenpiteitä. Kehittämisajatuksina mainittiin muun muassa organisaation sujuvoittaminen ja prosessien edelleen tehostaminen. Talouden vahvistamiseksi toivottiin huomioitavan paremmin pidemmän aikavälin vetovoimatekijöitä.

VVR-kuntalaiskyselyyn vastasi 1 805 henkilöä. Heistä kuntalaisia oli 73 prosenttia ja Rauman kaupungin henkilöstön edustajia 27 prosenttia. Tyypillisin vastaaja oli 40–49-vuotias Raumalla asuva nainen. Miesten osuus vastaajista oli 30 prosenttia.

VVR-kyselyn kaikki tulokset ja vastaukset löytyvät kaupungin nettisivuilta. Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelman ohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran 24.10. Talousohjelmaehdotus on kaupunginhallituksen käsittelyssä 5.11. Lopullisen päätöksen talousohjelman sisällöstä tekee kaupunginvaltuusto 11.11.

Lisää aiheesta

VVR-kyselyn tuloksia on jo käyty läpi – materiaali julki ensi viikolla

Vain tilaajille VVR-sapeleita kalisteltiin jo valtuustossa – talousohjelman kakkosversio nousi puheisiin