Wanhan Rauman Kellarista Vuoden yrittäjä

Rauman Yrittäjät -säätiö on valinnut Wanhan Rauman Kellarin vuoden yrittäjäksi. Tänä vuonna valinta tehtiin kaupan ja palvelualojen yrityksistä.

Wanhan Rauman Kellaria veljensä Harrin kanssa luotsaava Petri Lehtinen oli mielissään tunnustuksesta.

– Nämä kollegoiden tai raadin tekemät valinnat tuntuvat aina parhailta, hän toteaa.

Säätiön valtuuskunnan tekemä valinta perustuu muun muassa yrityksen kasvunopeuteen ja taloudelliseen tilanteeseen. Lehtisen mukaan yritys on ravintola-alan haastavista ajoista huolimatta pyrkinyt pitämään henkilöstöstään kiinni.

– Olemme pystyneet pitämään tänäkin vuonna talouden vakaana, eikä ketään ole tarvinnut irtisanoa. Viime talvena ehdin jo varoitella työntekijöitä uhkasta.

Hänen mukaansa Raumalla taloudellinen tilanne on näkynyt eniten yritysasiakkaiden määrässä.

– Kun yritykset eivät oikein saa kauppoja, ei viikolla vieraita paljon kestitä. Viikonloppuisin yksityisasiakkaita on käynyt mukavasti.

Wanhan Rauman Kellari on toiminut Anundilanaukiolla vuodesta 1996 lähtien, kun kiinteistö ja tontti siirtyivät kaupungin järjestämässä huutokaupassa Lehtisille. Tuolloin yrityksen johdossa oli Petrin ja Harrin isä Raimo Lehtinen. Kellarissa tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 2010. Veljekset ovat jatkaneet isänsä työtä vakaasti ja ohjanneet laivaa vain pienin muutoksin.

– Aika usein meiltä kysytään, milloin vaihdatte ruokalistaanne. Teemme pieniä muutoksia, mutta aina listalta poistunutta annosta kaivataan. Olivian kanaa ei voisi ottaa koskaan pois, sitä tilattaisiin kuitenkin.

Hän vertaa ruokaravintolaa yökerhobisnekseen, jossa kaksi vuottakin on pitkä aika. Hänen mukaansa ruokaravintolassa pitää nähdä pidemmälle.

– Alkuvuosina yli puolet tuloistamme tuli alkoholimyynnistä. Nykyään olemme puhtaasti ruokaravintola. Ruokaravintoloissa asiakkaiden hankkimiseen vaaditaan pitkäjänteistä työtä.

– Toimivaa konseptia ei ole syytä lähteä vaihtamaan.