Wasalinen nykyinen laiva Punaiselle merelle – uutta rakennetaan Raumalla

Meille tämä on tärkeä virstanpylväs päästä tähän sopimukseen jo nyt, jotta voimme keskittyä nykyisen aluksen toimintaan sekä uudisrakennusprojektiin, sanoo Wasalinen toimitusjohtaja kapteeni Peter Ståhlberg.

| Päivitetty

Kvarken Link myy M/S Wasa Expressin UME Shippingille. Laiva ajaa Wasalinen väreissä Vaasan ja Uumajan väliä päivittäin.

Wasa Express siirtyy Punaiselle merelle heti, kun uusi alus valmistuu Rauman telakalta. RMC:n projekti on edennyt aikataulussa, joten uuden Aurora Botnian pitäisi aloittaa liikennöinti Merenkurkussa toukokuussa.

– Uskomme, että UME Shipping jakaa arvomme koskien alusten käyttöä ja huoltoa. Meille tämä on tärkeä virstanpylväs päästä tähän sopimukseen jo nyt, jotta voimme keskittyä nykyisen aluksen toimintaan sekä uudisrakennusprojektiin, sanoo Wasalinen toimitusjohtaja kapteeni Peter Ståhlberg tiedotteessa.

Wasa Express valmistui Wärtsilän Helsingin telakalta 1981. Sen matkustajakapasiteetti on 915.

– Meistä tulee ensimmäinen operaattori, jolla on akkuhybridilautta Punaisella merellä. Akkujärjestelmän lisäksi alus on varustettu useilla markkinoiden uusimmilla optimointilaitteilla, jotka vähentävät tehokkaasti hiilidioksidijalanjälkeä. Alusta on huollettu korkeimmalla tasolla ja se tarjoaa korkeimman matkustajien standardin, sanoo UME Shippingin hallituksen puheenjohtaja ja omistaja.Mohamed Badawy tiedotteessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut