Wetteri ostaa Raumalla toimivan Auto-Palinin – toiminta jatkuu samoissa tiloissa

Autoalan kasvvuyhtiö Wetteri ostaa Porissa ja Raumalla autokauppaa harjoittavan Palin Oy:n AutoPalin-liiketoiminnan. Ostajana on Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy.

Liiketoiminnan arvioitu kauppahinta on noin 1,6 miljoonaa euroa. Vaihto-omaisuus eli uudet ja käytetyt ajoneuvot myydään rahoitusyhtiölle kaupintarahoitukseen.

Wetteri ostaa henkilöautomyynnin ja huollon. Auto-Palin työllistää automyynnissä ja huollossa noin 70 henkeä.

Palin Oy on perustettu vuonna 1948. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli 49 miljoonaa euroa.

Palin Oy harjoittaa uusien ja käytettyjen henkilöautojen myyntiä sekä huoltoliiketoimintaa ja varaosamyyntiä AutoPalin-nimellä. Lisäksi yhtiöllä on huoltoliiketoimintaa Karla-nimellä.

AutoPalinilla on Mercedes-Benz-, Volvo- ja Nissan-edustukset. Tiedotteen mukaan kaupan myötä yhtiöstä tulee yksi Suomen suurimmista Volvo- ja Mercedes-Benz- jälleenmyyjistä.

– Olemme strategiassamme punninneet erilaisia tulevaisuuden näkymiä ja arviomme on, että jatkossa autokaupassa menestyvät suuremmat toimijat kuin me. Wetteri on kotimaisena, luotettavana ja vakavaraisena toimijana mielestämme erinomainen jatkaja AutoPalinin liiketoiminnalle, ja myös hyvä uusi työnantaja kaupan mukana meiltä Wetterille siirtyvälle henkilökunnalle. Olemme myös iloisia siitä, että autoliiketoiminta jatkuu Satakunnassa ja Satakunnan Osuuskaupan omistamissa tutuissa kiinteistöissä, Palin Oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Tuomi toteaa tiedotteessa.

Palin on Satakunnan Osuuskaupan tytäryhtiö. Harri Tuomi on Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja.

Kaupan arvioidaan toteutuvan kesäkuun loppuun mennessä mennessä.