Wilma säikäytti kotiopettajina toimivat vanhemmat: "Poistettu sovelluskaupasta, eikä enää käytössä"

Monet tahot ilmoittivat jo etukäteen, että jättävät tänä vuonna poikkeustilanteessa huhtikuun ensimmäisen kunniaksi aprillipilan keksimättä. Muutamia pilailuja on silti pistetty jo julki.

Esimerkiksi monessa pienten lasten kotikoulussa on vanhemmilla voinut mennä aamukahvit väärään kurkkuun, kun läksyistä ja muusta päiväohjelmasta viestivä Wilma-alusta ilmoitti, että se on poistettu sovelluskaupasta, eikä sitä voi enää käyttää.

Aikaisemmin mediassa oli jo tehty juttuja siitä, miten lapset olivat innostuneet antamaan Wilma-sovellukselle huonoja arvioita sovelluskaupassa siinä toivossa, että sovellus poistettaisiin kaupoista kokonaan.

Wilman keskiviikkoinen aprillipila paljastui kuitenkin vanhemmille ja koululaisille hyvin pian "Aprillia! Läksyt pitää tehdä sittenkin" -viestin myötä.

Laitilalainen kananmunatalo Munax Oy lähetti aamutuimaan medialle lehdistötiedotteen koskien poikkeuksellista luonnonilmiötä: Munax osti syksyllä 2019 Kustavista tyhjillään olleet Kustavin Puun tilat. Oston yhteydessä Munaxille siirtyi myös rannalla oleva venevaja. Merikotkat ja joutsenet on ollut tuttu näky rannalla, mutta tänään aamulla koettiin jotain aivan uskomatonta.

– Kävelimme rakennusmiesten kanssa rantaan katsomaan, onko veden nousut ja laskut tehneet muutoksia venevajassa. Kuulimme mereltä erikoista ääntä. Tarkemmassa tarkastelussa tunnistimme joutsenen, mutta se mitä näimme joutsenen vieressä, oli jotain mitä emme olleet odottaneet. Yhdessä tajusimme, että ne olivat delfiinejä. Samassa ne lähtivät uimaan kohti Ströömiä eli sitä väylää kohti, joka siitä edestä kulkee. Onkohan muut nähneet näitä Kustavissa? Munax Kustavissa töitä tekevä tiimi ihmetteli.

Seinäjoella järjestettävä Provinssi puolestaan uutisoi, että tänä kesän sen alutaiteen teemoja ovat pehmeys, kestävyys ja riittoisuus; festivaalialueen somistus tullaan siis toteuttamaan kokonaan vessapaperista.

Raumalaisen Pyörä-Nurmen monimuotoisessa aprillipilassa luotetaan myös wc-paperiin, kun Jussi Nurmi lupaa lähteä polkemaan kolmipyörällä ja jakaa siinä samassa ikkunoista heiluttaville tarvitsijoille paperirullia. Kokonaisuudessaan varsin värikkääksi yltyvän pilan voi lukea Pyörä-Nurmen Facebook-sivulta.

Myös kaupunkilehti Raumalainen on tänään haastanut lukijoiden aprillitutkaa. Joko bongasit paikallisen pilan?

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Miksi Ruotsi vieroksuu koronarajoituksia? – länsinaapuri ei ole esimerkiksi sulkenut koulujaan

Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"

Hallitus pidentää koulujen sulkemista ja etäopetusta kuukaudella – koulujen aikainen aloittaminen syksyllä on yksi vaihtoehto

Vain tilaajille Wilma-viesti ei riitä alakoululaisille – "On iso juttu, että opettajan naama näkyy ruudulta joka aamu", sanoo erityispedagogi ja perää rutiineja myös etäopetukseen