Winnova valmistelee englanninkielistä ammattikoulutusta – "Keihäänkärkenä koneasentajan koulutus"

Winnovan toimitusjohtaja Lasse Schultz

Winnova valmistelee englanninkielisen ammattikoulutuksen käynnistämistä, jotta Rauman seudulla riittäisi ammattitaitoista työvoimaa.

- Tulemme hakemaan tähän opetus- ja kulttuuriministeriöstä järjestämislupaa. Toivomme, ettei byrokratia estä tai hidasta hanketta, toimitusjohtaja Lasse Schultz.

Todennäköisesti Winnova pyrkisi aloittamaan ensimmäisenä englanninkielisen koneasentajakoulutuksen.

- Se varmaankin olisi keihäänkärkemme. Asennuksissa ja käytön tehtävissä tarvitaan usein englannin kielen taitoa. Alueellamme on paljon vientiteollisuutta ja kansainvälisiä laitetoimittajia. Kuitenkin tämä koulutus on vetänyt huonosti. Uskon, että englanti nostaisi hakijamääriä, sanoo Schultz.

Kauppakamarit ja ammatillisen koulutuksen järjestäjät vaativat vieraskielisen ammatillisen koulutuksen järjestämisen vapauttamista lupamenettelystä.

- Tulevan hallituksen tulisi vapauttaa koulutus lupamenettelystä heti. Mitä tehokkaammin ammatillinen koulutus voi vastata kysyntään, sitä paremmin yrityksemme voivat ja tuottavat verotuloja myös koulutusjärjestelmämme hyväksi, sanoo Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa.

Kauppakamarien mukaan ammattiopistojen pitäisi palvella joustavasti yksilöiden ja yritysten koulutustarpeita myös muilla kielillä, vähintään englanniksi.

Lupia yhteen tai useampaan englanninkieliseen tutkintoon on myönnetty 16 koulutuksenjärjestäjälle ja näistä yhdellä on oikeus myös yhteen venäjänkielisen tutkinnon järjestämiseen.