Winnovan aikuiskoulutus Kaivopuistosta Satamakadulle

Winnova ei malta odottaa käynnissä olevien kampussuunnitelmien ratkaisuja, vaan tekee ensimmäiset tilamuutokset nopeutetulla aikataululla.

Ensimmäisenä siirtokohteena ovat Kaivopuistossa sijaitsevat aikuiskoulutuksen kone- ja metallialan sekä rakennusalan koulutukset. Schultzin mukaan tilojen keskittämisen ja tiivistämisen suunnitelmat ovat jo pitkällä.

– Kaivopuiston toiminnot on tarkoitus siirtää jo ensi vuoden alussa. Ihan vielä ei ole selvää, miten tilat molemmissa päissä lopulta hahmottuvat.

Tilojen tiivistämisen lisäksi myös oppilasryhmiä on tarkoitus tiivistää. Raumalla sähköalan koulutusta järjestetään jo yhteisesti nuoriso- ja aikuiskoulutuksen kesken. Schultzin mukaan yhteistyötä on mahdollista lisätä.

– Entistä enemmän siirrymme siihen suuntaan, että aikuis- ja nuorisokoulutuksia yhdistetään. Sähköalan yhteisopetuksesta ei ole ainakaan korviini kantautunut mitään negatiivista.

Hän kuitenkin myöntää, että tilojen tiivistäminen ei tule onnistumaan täysin kivuttomasti. Tällaisia kokemuksia saatiin jo sähköalan koulutuksen tiivistämisessä.

– On ihan inhimillistä, että muutosvastarintaa syntyy. Toiset vastustavat enemmän, toiset vähän vähemmän.

Winnovan osalta kampussuunnitelma tähtää siihen, että Satamakatu 17:n, Martinmäen, Savilanpuiston ja Kaivopuiston tiloista Raumalla luovutaan. Suunnitelmassa tärkeässä roolissa on myös SAMKin Steniuksen kampus, joka siirtynee Winnovalle, kun sairaanhoitajaopetus siirtyy Poriin.

Hajallaan olevia kampuksia tiivistettäisiin Raumalla kaikkiaan noin 6 500–7 000 neliön verran, mikä toisi arviolta noin 300 000 euron säästöt.

Lue lisää perjantain Länsi-Suomesta