Winnovan vetovoima nousi ennätyslukemiin yhteishaussa

Winnovaan Poriin, Raumalle, Ulvilaan ja Laitilaan haki vuoden 2021 yhteishaussa ensisijaista opiskelupaikkaa yhteensä 1124 opiskelijaa hakujen kokonaismäärän ollessa 4287. Opiskelijakohtaisia hakemuksia Winnovaan tuli 1779 eli 31 enemmän kuin viime vuonna. Aloituspaikkoja on tarjolla yhteensä 1016.

Koko Winnovan vetovoimaluku oli 1,11. Vetovoimaluku yksi tarkoittaa, että jokaista aloituspaikkaa kohden löytyy ensisijainen hakija.

Raumalla vetovoimaluku oli lähes yksi ollen 0,98. Suosituimmat alat olivat sähkö- ja automaatioala, rakennusala, media-ala, merenkulkuala sekä sosiaali- ja terveysala. Raumalla myös Varalan kanssa yhteistyössä toteutettava liikunnanohjauksen perustutkinto houkutteli uutena tutkintona monia hakijoita ja sen vetovoimaluku oli 1,35.

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 17.6.2021.

Aloittavien opiskelijoiden opintojen aloitus käynnistyy Winnovassa orientaatioviikolla 28.6.–2.7., minkä vuoksi opiskelupaikan saaneita pyydetään ottamaan opiskelupaikka vastaan mahdollisimman nopeasti tulosten julkistamisen jälkeen.

Varasijat yhteishaun opiskelupaikkoihin ovat voimassa 20.8.2021 asti. Tätä ennen hakijoita kutsutaan varasijoilta, mikäli hakukohteeseen jo valittu opiskelija peruu opiskelupaikkansa.