Winnovan yt:t päätökseen – henkilöstö vähenee sadalla

Kuva: LS-arkisto/Esa Urhonen

Tammikuussa alkaneet Länsirannikon Koulutus Oy Winnovan kaikkia toimintoja ja koko 600 hengen henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen.

Ammatillisen peruskoulutuksen rahoituksen leikkaukset merkitsevät Winnovalle 5–6 miljoonan euron sopeuttamista. Leikkauksiin sopeudutaan vuosina 2016–2019.

Vuoden 2017 loppuun mennessä henkilöstön määrä laskee noin 60 henkilöllä. Vuosina 2016–2019 henkilöstömäärä asettuu 500 henkilöön. Sopeutustoimenpiteet kohdistuvat opetus- ja tukipalveluhenkilöstöön.

Samaan aikaan opiskelijamäärä vähenee noin 340 opiskelijalla. Lähiopetustunteja ei leikata. Opiskelu ja opinnot jatkuvat normaalisti.

Kustannussäästöjä haetaan jatkossa myös uusista tilaratkaisuista. Sekä Porissa että Raumalla on käynnissä suunnittelutyö kampushankkeiden toteuttamiseksi.

Lisäksi hallintoa kevennetään esimiestehtäviä vähentämällä ja kokoamalla koulutusaloja sekä tukipalveluja suuremmiksi kokonaisuuksiksi.

Uuden organisaation mukainen toiminta alkaa 1.1.2017. Neuvotteluissa etsittiin kestäviä rakenteellisia ja toiminnallisia ratkaisuja. Myös opiskelijayhdistys Wino otti kantaa suunnitteluun.

– Ammatillisen koulutuksen rahoitusta on leikattu ja leikataan edelleen kovalla kädellä. Kysymyksessä on siis historiallisen raju rahoitus- ja kulukuuri, toteaa toimitusjohtaja Lasse Schultz Winnovan tiedotteessa.

– Onneksi olemme saaneet yhtiön talouden vakaalle pohjalle, minkä ansiosta emme joudu paniikkiratkaisuihin vaan voimme toteuttaa talouden sopeuttamistoimenpiteet usean vuoden aikana.

Lähiopetustunteja ei leikata. Opiskelu ja opinnot jatkuvat normaalisti.