Wintterin rakentaminen käyntiin tiistaina: hankintasopimus allekirjoitettiin tänään

Havainnekuva U:gin keskustaan nousevasta Wintteristä.
Havainnekuva U:gin keskustaan nousevasta Wintteristä.

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen varsinainen rakentaminen alkaa Uudessakaupungissa huomenna tiistaina. Ensimmäisenä ovat vuorossa purku- ja maanrakennustyöt.

Wintteri-nimeä kantavan hankkeen rakentaminen pääsee alkuun, kun asiaa koskeva hankesopimus allekirjoitettiin tiistaina. Sopijaosapuolet ovat U:gin kaupunki ja rakennusyhtiö SRV.

Vainio: Tukee kunnan perustehtäviä

Wintteriin sijoittuvat muun muassa päiväkoti, peruskoulu ja lukio, nuorisopalvelut, kansalaisopisto ja musiikkiopisto. Lisäksi rakennukseen tulee muun muassa monitoimi- ja uimahallit sekä omatoimikirjasto.

Kaupunginjohtaja Atso Vainio sanoo että U:gilla on "luja tahto" satsata asukkaidensa hyvinvointiin ja koko seutukunnan elinvoimaan.

Hän muistuttaa, että kuntien perustehtäviin kuuluu eriarvoisuuden ja terveyserojen vähentäminen.

– Uuden monitoimijatalon rakentaminen tukee merkittävästi näitä tavoitteita, Vainio toteaa tiedotteessa.

Rakennuspaikalta puretaan vanhaa rakennuskantaa, mikä on matkan varrella aiheuttanut myös kiistaa ja aikatauluviivästyksiä. Purkutöiden ohella alkavat maanrakennustyöt.

Tämä lisää raskasta liikennettä U:gin keskustassa ja vaikuttaa liikennejärjestelyihin.

20 vuoden kunnossapitosopimus

Rakentamisessa kiinnitetään erityishuomiota muun muassa sisäilmaan ja energiatehokkuuteen. Viimeksimainitussa tärkeä rooli on uimahallilla.

– Elinkaarimalli varmistaa sivistys- ja hyvinvointikeskuksen optimaalisen kunnon pitkälle tulevaisuuteen, sanoo SRV:N Lounais-Suomen aluejohtaja Lari Mallius tiedotteessa.

Hankintasopimus on tehty elinkaarimallilla, jossa SRV paitsi rakentaa, myös huolehtii kiinteistön kunnossapidosta 20 vuoden ajan.

Koko sopimuspaketti on arvoltaan noin 88 miljoonaa euroa.

Wintterin on määrä valmistua helmikuhun 2025 mennessä.