Yara aloitti yt-neuvottelut Harjavallan tehtaalla

Yara Suomi Oy aloitti tänään yhteistoimintaneuvottelut Harjavallan tehtaalla. Vähintään kuusi viikkoa kestävät neuvottelut koskevat koko Harjavallan toimipaikan henkilöstöä, yhteensä 50 henkilöä.

– Neuvotteluissa kaikki vaihtoehtoiset ratkaisut käydään läpi. Esimerkkinä sisäiset siirrot sekä eläkejärjestelyt. Yksi mahdollisuus on myös löytää taho, joka olisi kiinnostunut jatkamaan osaa Harjavallan toiminnasta, toteaa Yaran Uudenkaupungin ja Harjavallan tehtaiden johtaja Jyri Rantanen.

Yaran Harjavallan toimipaikka koostuu lannoitetehtaasta ja teollisuuskemikaalien tuotantolinjasta.

Yara on vuosien 2007–2014 aikana investoinut Suomeen noin 545 miljoonaa euroa, josta pääosa Uudenkaupungin ja Siilinjärven tehtaisiin. Molemmilla toimipaikoilla on kilpailuetuja; Siilinjärven toimipaikalla on Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos ja Uusikaupunki sijaitsee syväväylän äärellä, jota pitkin 80 prosenttia Uudenkaupungin tuotannosta viedään maailmalle. Yaran viimeisin investointi Suomeen on Uudenkaupungin lannoitetuotantokapasiteetin laajennus, joka nostaa Uudenkaupungin tehtaan NPK -lannoitetuotantokapasiteettia 1,25 miljoonaan tonniin vuodessa.