Yara investoi 70 miljoonaa euroa Uudenkaupungin tehtaille

Yara investoi kuluvana vuonna Uudenkaupungin tehtaille noin 70 miljoonaa euroa. Suurin yksittäinen investointi on lannoitetehtaan laajennus, joka valmistuu joulukuussa ja nostaa kapasiteettiä 1,3 miljoonaan tonniin.

Vuonna 2014 Yara investoi Uuteenkaupunkiin yhteensä 32 miljoona euroa, josta kaksi tärkeää turvallisuusinvestointia olivat uusi kuljetinkäytävä satamaan ja ammoniakin purkauslaitteisto.

Kuluvana vuonna investoidaan noin 70 miljoonaa euroa lisää.

Tämän vuoden investoinneista suurin on NPK2 - lannoitetehtaan kolmannen rakeistuslinjan rakentaminen.

Tavoitteena on lisätä kapasiteettia 250 000 tonnilla. Tämän vuoden muita investointeja ovat lannoitetehtaan rakeistusrumpujen uudistaminen, uuden typpihapon varastosäiliön rakentaminen ja ammoniakkisäiliön tarkastus.

Yaran Uudenkaupungin satamassa käsiteltiin viime vuonna yhteensä 356 laivaa ja lähes 1,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Uudenkaupungin tehtaan NPK -lannoitetuotannosta noin 80 prosenttia meni vientiin pääasiassa Baltian maihin ja Pohjois-Eurooppaan.

Yara työllistää Uudessakaupungissa tällä hetkellä noin 320 henkilöä, joista 260 omia työntekijöitä ja loput urakoitsijoita.

Viime vuonna Uudenkaupungin tehtaille rekrytoitiin 11 henkilöä ja tänä vuonna rekrytointitarve on 9. Yara palkkaa tänä vuonna 100 kesäharjoittelijaa, joista noin 40 Uuteenkaupunkiin.