Yhä koheneva imago ja yritysten uudet hankkeet Rauman koronavuoden ilonaiheet

Tarkastuslautakunta hoputti tekemään pikaisia kouluverkkopäätöksiä.

| Päivitetty

Menokasvu pysyi kurissa, imago kehittyi yhä paremmaksi ja kaupunkiin tuli edelleen uusia yritysinvestointeja. Muun muassa nämä asiat kehittyivät myönteiseen suuntaan Raumalla viime vuonna. Tiedot käyvät ilmi kaupungin vuoden 2020 arviointikertomuksesta.

Tarkastuslautakunta antaa kiitosta myös siitä, että kaupunkilaisten liikuttamiseen on panostettu ja että hoito- ja palvelutakuut ovat toteutuneet pääosin hyvin sosiaali- ja terveystoimessa.

Koulupäätökset pikaisesti

Rauma on onnistunut myös luopumaan huonokuntoisista rakennuksista sekä laatimaan kiinteistöistään kuntoluokitukset. Uudisrakennusohjelman katsotaan niin ikään lähteneen reippaasti liikkeelle.

Toisaalta kertomus edellyttää, että Rauman kouluverkkoratkaisut tulee tehdä pikaisesti ja ratkaista Nanujärvelän koulun toteutus ja sijainti.

Lisäksi painotettiin vahvasti, että koulukiinteistöjen valmistuessa vuokratuista väistötiloista on välittömästi luovuttava.

Pahoinvointi lisääntynyt

Vastaavasti tarkastuslautakunta listasi myös viime vuoden miinuspuolia. Arviointikertomuksessa todetaan, ettei Vahva ja vakaa Rauma- talousohjelman tavoitteita saavutettu kaikilta osin.

Asukasmäärä ja työttömyysaste ovat kehittyneet negatiiviseen suuntaan ja nuorten pahoinvointi ja päihteidenkäyttö ovat lisääntyneet.

Tarkastuslautakuntaa arvelutti myös koronan seurauksena syntynyt hoitovelka sekä kaupungin henkilöstön suuri vaihtuvuus.

Lisäksi arviointikertomuksessa oltiin sitä mieltä, että kaupungin organisaatiouudistuksen onnistumista arvioitiin liian myöhäisessä vaiheessa valtuustokautta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut