Yhä useampi sinkku ja nuori pari innostuu luomusta – vähiten luomua päätyy ostoskoreihin Satakunnassa

K-ruokakauppojen asiakkaat ostavat luomuna useimmiten maitoa, kananmunia, banaaneja ja kahvia. Kuva: Brad Satllcup

Luomuruoka arkipäiväistyy ja valtakunnalliseen luomuruokavalikoimaan on tullut yhä enemmän arjen perustuotteita. Tämä näkyy luomun suosion kasvuna ja arkipäiväistymisenä.

K-ryhmän asiakkaista erityisesti sinkut ja nuoret parit kasvattavat osuuttaan luomuruoan suosijoina.

Suomalaiset valitsevat luomua ostoskoreihinsa todennäköisimmin Ahvenanmaalla, Uudellamaalla ja Pohjanmaalla. Vähiten luomua päätyy ostoskoreihin Kainuussa, Etelä-Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

K-ruokakauppojen asiakkaat ostavat luomuna useimmiten maitoa, kananmunia, banaaneja ja kahvia. Luomutuotteita suosivat eniten lapsiperheet, joita on liki 30 prosenttia luomutuotteiden ostajista. Voimakkaimmin kasvava, luomutuotteita suosiva asiakasryhmä ovat kuitenkin sinkut ja nuoret parit.

Kiinnostus luomutuotteita kohtaan on näkynyt jo pidemmän ajan K-ruokakaupoissa, joissa luomun myynti on viime vuosien aikana kasvanut 10-20 prosentin vuosivauhtia. K-ryhmän valikoimissa on myynnissä yli 2100 luomutuotetta ja määrä lisääntyy jatkuvasti.

– Ruoan eettisyys on noussut suomalaisten ruokavalinnoissa yhä tärkeämpään rooliin ja suomalaiset haluavat saada lautasilleen puhdasta, luonnollista ruokaa. Olemme vastanneet kasvavaan luomun kysyntään uudistamalla ja laajentamalla omaa Pirkka-Luomu tuoteperhettämme viime keväästä alkaen, sanoo K-ryhmän tavarakaupan johtaja Harri Hovi.

Lisää aiheesta

Luke: Luomuruoan markkinat pysyneet vahvassa nosteessa

Eurassa aletaan poimia luomukuusenkerkkiä – kunta luomusertifioi osan metsistään

Voiko luomukananmunasta kuoriutua tipu – Virpi Billing testasi urbaanin legendan ja yllättyi

Suomalaista luomumustikkaa poimittiin viime vuonna myyntiin ennätysmäärä – Luomu-sanan käyttö vaatii metsän sertioinnin

Syötkö luomua näyttääksesi hienostuneelta, varakkaalta ja epäitsekkäältä – uuden tutkimuksen mukaan näin tehdään