Yhteinen tarina vie Raumasta joulukaupunki -hanketta eteenpäin

Rauman kaupunki on käynnistänyt Raumasta joulukaupunki -kehittämishankkeen, jonka tavoitteena on lisätä valtakunnallista tunnettuutta joulukaupunkina ja ympärivuotisesti viihtyisänä kaupunkina sekä houkutella lisää matkailijoita Raumalle.

Kehittämisen tueksi ja lähtökohdaksi kaupunki keräsi helmikuussa asukkaiden, yrittäjien ja yhdistysten edustajien sekä muualla asuvien jouluun liittyviä ajatuksia ja ideoita kyselyn avulla. Kyselyyn saatiin 238 vastausta.

Vastausten mukaan Rauman nykyiseen joulutarjontaan ollaan pääsääntöisesti tyytyväisiä, vaikka vastauksissa toivottiin myös uusia avauksia ja lisää uusia tapahtumia.

– Saimme jouluun paljon uusia ideoita, jotka kaikki on otettu talteen. Erityisesti ilahdutti ehdotusten monipuolisuus, kuten kynttilöin valaistu luontopolku, jouluiset teatteriesitykset ja Vanhan Rauman pihojen avaaminen myös joulun aikaan, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Kyselyn jälkeen työ on edennyt ydintarinan luomiseen. Siitä tulee Rauman joulun punainen lanka, jonka ympärille toimijat voivat tuottaa jouluisia elämyksiä, tapahtumia ja palveluita.

– Tavoitteena on löytää asioita, joilla erotumme muista jouluisista kaupungeista ja jotka houkuttelevat kävijöitä myös Rauman ulkopuolelta, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen toteaa.

Raumasta joulukaupunki -hankkeelle on varattu kaupungin talousarvioon 80 000 euroa vuodelle 2021.

Lisää aiheesta

Mitä ihmettä: Rauman joulu avataan vappuna!

Vain tilaajille Raumalla on joulufiilis vaikka vettä sataisi – ”Ei Keski-Euroopan joulutoreillakaan lunta ole”, sanoo Satu Saarinen