Yhtenäiskoulumalli käynnistyy täysipainoisesti ensi syksynä Raumalla

Raumalla siirrytään yhtenäiskoulumalliin syksyllä 2013. Lukuvuoden 2013–2014 alusta yläkoulun oppilaita on Nanun koulussa, Raumanmeren ja Uotilanrinteen peruskouluissa sekä Rauman normaalikoulussa.

Kun Rauman lyseon peruskoulun toiminta päättyy ensi keväänä, sen 8. ja 9. luokille siirtyvät 166 oppilasta jatkavat opintojaan muissa kouluissa. Päätökset siitä, missä opinpolku jatkuu ensi syksynä, lähtivät oppilaiden koteihin perjantaina.

Oppilaiden sijoitteluperusteena on käytetty muun muassa opetussuunnitelman mukaista painotusta. Sijoittelussa reunaehtoja asettavat opetussuunnitelman painotukset, kuten kuvataide, musiikki ja A2-kieli.

– Esimerkiksi jos oppilas on ollut kuvataidepainotteisella luokalla, niin painotus säilyy edelleen, kasvatus- ja opetusjohtaja Vesa Lakaniemi toteaa.

Myös yksiköiden tilat ovat toimineet sijoitteluperusteena. Kuhunkin yksikköön voidaan sijoittaa vain rajallinen määrä kooltaan 20–22 oppilaan opetusryhmiä.

Sijoittelun perusteena on käytetty lisäksi oppilaiden kotiosoitteita, mutta uusi lähikoulu ei silti ole enää välttämättä fyysisesti lähin koulu.

– Huoltajilla oli mahdollisuus antaa pohjasijoituksesta poikkeava toive. Määräaikaan mennessä jätettiin 42 muutostoivetta, joista pystyttiin toteuttamaan vain seitsemän, Lakaniemi kertoo.