Yksi Rauman vapaudenriistojutun epäillyistä vangittiin, tällä kertaa törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä

Kyse on ollut useiden eri huumausaineiden hankkimisesta ja levittämisestä. Poliisi ei kommentoi mahdollista yhteyttä vapaudenriistojuttuun.

Vuonna 1997 syntynyt raumalaismies vangittiin poliisin vaatimuksesta torstaina törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä. Tekoajankohdaksi on merkitty tämän vuoden tammikuun ja huhtikuun puolivälin välinen aika.

Vangitsemisvaatimuksen esittänyt rikoskomisario, Porin poliisiaseman huumeryhmän tutkinnanjohtaja Kimmo Lindholm kertoo, että kyse on huumausaineiden hankkimisesta ja levittämisestä Rauman alueella.

– Tällä hetkellä poliisin tiedossa on, että mukana on ollut ainakin amfetamiinia, ekstaasia, marihuanaa, hasista ja subutexiä. Eli varsin laaja kirjo, Lindholm kuvailee.

Samassa rikoskokonaisuudessa on useita muitakin epäiltyjä. Tällä hetkellä muita henkilöitä ei ole kiinniotettuina, mutta aiemmin on ollut.

Kiinniotettuja ei ole kuitenkaan vangittu ennen torstaista vangitsemista.

Oli vangittuna "autojutussa"

Länsi-Suomen tietojen mukaan epäilty oli mukana myös niin sanotussa Rauman vapaudenriistojutussa, jossa kolmea henkilöä epäillään naiseen kohdistuneista törkeistä rikoksista.

Kolmea epäillään törkeistä rikoksista Raumalla – uhri muun muassa pakotettiin väkivaltaa käyttämällä autoon

Kyseinen epäilty yhdessä toisen miesepäillyn ja yhden naisepäillyn kanssa pakotti uhrin väkivaltaa käyttämällä autoon ja anasti tältä omaisuutta.

Lindholm ei ota kantaa siihen, liittyykö nyt tutkittava törkeä huumausainerikosepäily jollakin tavalla vapaudenriistojuttuun.

Länsi-Suomi kysyi vapaudenriistojutun esitutkinnan etenemisestä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltulalta toukokuun lopulla.

Hiltulalta tuolloin saadun tiedon mukaan asiassa ei enää ole tutkintavankeja, eli vangitut epäillyt on vapautettu. Esitutkinta on kuitenkin yhä kesken.

Tätä juttua varten Länsi-Suomi ei toistaiseksi tavoittanut Hiltulaa kommentoimaan asioiden mahdollista yhteyttä.

Entisyyttä velanperinnästä

Länsi-Suomi kertoi myös, että kyseinen mies sai huhtikuun lopulla ehdottoman vankeusrangaistuksen tunkeuduttuaan viime vuoden elo–syyskuussa erään miehen asuntoon ja pahoinpideltyään häntä.

Tuolloin kyse oli velanperinnästä.

Rauman autojutussa vangittu mies sai ehdottoman vankeusrangaistuksen aiemmista teoistaan: tunkeutui miehen kotiin ja pahoinpiteli potkimalla

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut