Yksi Vanhan Rauman liiketila sai armon – saa ottaa majoituskäyttöön

Viranomaiset ovat olleet nihkeinä käyttötarkoituksen muutoksiin. Tällä kertaa Rauman päättäjät heltyivät.

Asunnoiksi ei, majoitustila käy. Vanhan Rauman yhden liiketilan voi ottaa majoituskäyttöön Vanhankirkonkadulla entisessä Wähä-Tallbon ravintolakiinteistössä.

Vanhaan Raumaan on myönnetty yksi poikkeamislupa, jolla yhden liiketilan saa muuttaa majoituskäyttöön. Viranomaistahot kuten Museovirasto ja Varsinais-Suomen ely-keskus eivät ole puoltaneet muutosta.

Poikkeamislupa kuitenkin myönnettiin osoitteeseen Vanhankirkonkatu 3 Kiinteistö Oy Wähä-Kolmoselle. Myöntäjänä toimi kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto äänin 5–0.

Majoitus sopii kaavaan

Kaavoitusjaostolle annettuna pohjaesityksenä oli, että lupaa ei myönnettäisi. Kaavoitusjaosto oli kuitenkin yksimielisesti eri mieltä.

Poikkeamisluvan hyväksymistä esitti kaavoitusjaoston puheenjohtaja Jari Laihonen (sd.).

Perusteluina oli, että majoituskäyttöä koskeva hakemus on Vanhan Rauman asemakaavan ensimmäisen luonnoksen mukainen.

Asuminen ei käynyt

Tilanne oli toisenlainen, kun samalle Wähä-Kolmosen kiinteistölle haettiin kolme vuotta sitten aiempaa poikkeamislupaa. Siinä haluttiin muuttaa tyhjillään oleva ravintolatila kolmeksi asunnoksi.

Asuntokäyttö ei käynyt, ja kaavoitusjaosto hylkäsi hakemuksen.

Myöskään viranomaislausunnoissa ei puollettu lupaa. Varsinais-Suomen ely-keskus ja Museovirasto totesivat, että asia tulee ratkaista asemakaavatyön yhteydessä.

Liiketiloista tiukka linja

Vanhan Rauman kaavauudistuksesta esiteltiin vuosi sitten ensimmäinen luonnos. Siinä ei lähtökohtaisesti sallita liikehuoneistojen muuttamista asuinkäyttöön.

Sen sijaan joitakin rakennuksia olisi mahdollista muuttaa majoituskäyttöön. Pysyvä asuinkäyttö ei siis olisi mahdollista, mutta hotelli- ja majoitustyylistä yöpymistä sallittaisiin.

Entinen ravintola Wähä-Tallbo on yksi rakennuksista, joissa majoituskäyttö olisi uuden kaavan mukaan mahdollista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut