Yksinyrittäjä tarvitsee yhteistyöverkostoja

Satakuntalaisille yksinyrittäjille järjestetty kehittämisohjelma osoittaa, että yksinyrittäjät tarvitsevat yhteistyöverkostoja ja -kumppaneita liiketoimintansa kehittymiseen.

- Ilman yhteistyökumppaneita ja liiketoimintaverkostoja yksinyrittäjä jää yksin ja hänen liiketoimintansa ei kehity toivottavalla tavalla, sanoo Tytti Laine.

Hän johti juuri päättynyttä kaksivuotista kehittämisohjelmaa satakuntalaisille yksinyrittäjille. Ytyä yksinyrittämiseen! -hankkeessa keskityttiin parantamaan yksinyrittäjien liiketoimintaosaamista ja luomaan toimivia yhteistyöverkostoja. Hankkeen toinen tavoite oli tarkastella yksinyrittäjän omaa hyvinvointia.

Tänään julkaistun Turun yliopiston kauppakorkeakoulun tutkimuksen perusteella Yty-projektin synnyttämä yhteisö toi yrittäjille valmennus- ja tukijoukon, jonka kanssa vaihdettiin ja saatiin uusia ajatuksia sekä konkreettista tukea ja ideoita omaan yrittäjyyteen ja hyvinvointiin.

Yhden hengen yritysten määrä on kasvanut Suomessa viimeksi kuluneen 10 vuoden aikana. Satakunnassa itsensä työllistää 11 200 yrittäjää, työnantajayrittäjien määrä on 5 200.