Yle: Raumalainen kokoomusehdokas kutsuu ministereitä yhteiskunnan vihollisiksi

Raumalainen aluevaaliehdokas Asko Tanhuanpää (kok.) kirjoittaa Facebookin keskustelussa, että perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja äitiyslomalle jäänyt sisäministeri Maria Ohisalo sekä entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja ovat yhteiskunnan vihollisia.

| Päivitetty

Raumalainen aluevaaliehdokas Asko Tanhuanpää (kok.) kirjoittaa, että perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja äitiyslomalle jäänyt sisäministeri Maria Ohisalo sekä entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja ovat yhteiskunnan vihollisia.

Tanhuanpää kertoi näkemyksensä Iltalehden artikkelia koskevassa Facebook-keskustelussa.

– Miksi Tuomiojaa, jopa Kiurua ja Ohisaloa pahempaa yhteiskunnan vihollista, ei saisi arvostella? Ei paskastakaan saisi halua pois, vaikka joku keksisi nimittää sen ulkoministeriksi, Tanhuanpää kirjoittaa Facebookissa.

Tanhuanpään mielestä Kiuru on toiminut korona-ajan rajoituksia tehtäessä kohtuuttomasti ravintola-alan yrityksiä ja yrittäjiä kohtaan. Hänestä rajoitukset ovat liian kovia. Ohisaloa hän arvostelee ympäristöasioiden ylikorostamisesta ja Tuomiojaa siitä, että tämä on "suomettumisen jatkumisen keulakuva".

Ylen haastattelema ehdokas ei pidä termin "yhteiskunnan vihollinen" käyttöä liian rajuna.

– Se oli tarkoituksella provosoiden kirjoitettu, toki myöhään illalla mutta selvin päin. Kaikki kolme edustavat hallitusta. Myös eduskunnassa kokoomuksen kansanedustajien suusta tulee välillä hyvin kovaa kritiikkiä. Toki ei varmaan käytetä sanaa yhteiskunnan vihollinen, mutta kritiikki on hyvinkin kovaa, Tanhuanpää sanoo.

Satakunnan kokoomuksen puheenjohtaja Samu Vahteristo on täysin eri mieltä siitä, onko poliitikkojen kutsuminen yhteiskunnan vihollisiksi sopivaa. Hän muistuttaa, että Satakunnassa puoluepiirit ovat sopineet vetoavansa yhdessä siistin vaalikampanjoinnin ja some-käyttäytymisen puolesta.

– Emme hyväksy tällaisia kirjoituksia, Vahteristo sanoo.

Ylen uutisen voi kokonaisuudessaan lukea täältä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut