Yle: Sdp:n suosiossa yllätysnousu, vasemmisto hyötyy irtisanomislakia koskevasta kiistasta – "Konflikti päällä"

Sosiaalidemokraatteja äänestäisi 22,6 prosenttia kansalaisista, mikäli eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Sosiaalidemokraatteja äänestäisi 22,6 prosenttia kansalaisista, mikäli eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Kokoomus saisi vastaavasti 18,9 ja keskusta 17,6 prosenttia äänistä.

Tiedot käyvät ilmi Ylen Taloustutkimuksella teettämästä puolueiden kannatusmittauksesta. Sdp:n kannatus on noussut 2,3 prosenttiyksikkö aiemmasta mittauksesta.

Vihreitä äänestäisi mittauksen mukaan 11,6 prosenttia vastaajista. Vihreiden kannatuksesta hävisi Ylen mukaan yksi prosenttiyksikkö kuukaudessa.

Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset ovat lähellä toisiaan kannatusmittauksen viidennellä sijalla. Vasemmistoliittoa kannatti 9,8 prosenttia ja perussuomalaisia 9,3 prosenttia vastaajista. Vasemmistoliitto nosti kannatustaan aiempaan verrattuna 0,7 prosenttiyksikköä ja ohitti perussuomalaiset.Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja arvioi Ylelle, että hallituksen aikeet heikentää pienten yritysten työntekijöiden irtisanomissuojaa ovat vaikuttaneet SDP:n ja muiden vasemmistopuolueiden kannatukseen.

– Kun SDP nousi alkuvuodesta suurimmaksi puolueeksi, puhuttiin aktiivimallista. Nyt ammattiyhdistysliikkeellä ja hallituksella on jälleen konflikti päällä, joten se auttaa sosiaalidemokraatteja, Turja sanoo Ylen haastattelussa.

Kristillisdemokraattien kannatus oli mittauksessa 4,1, Rkp:n 3,7 ja sinisten 1,1 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli kannatusmittausta varten 2415 ihmistä puhelimitse. Heistä 1394 ilmoitti oman puoluekantansa. Kysely tehtiin syys-lokakuussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut