Yli 1,2 miljoonaa euroa lisää Satakunnan Leader-ryhmille – hakuaikaa jäljellä noin vuosi

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt Suomen Leader-ryhmille lisää rahoituskehystä yhteensä 7,379 miljoonaa euroa. Satakunnassa lisää rahaa yhdistysten ja yritysten hankkeille sai neljä Leader-ryhmää, yhteensä noin 1,26 miljoonaa euroa.

Hankkeita suunnittelevien ei kannata aikailla, päätökset hankkeista tehdään vuoden 2020 aikana.

Perusteina lisärahoituksen saamiselle oli Leader-alueen paikallisen kehittämisstrategian hyvä edistyminen, työn laatu ja hankkeiden vaikuttavuus.

Kaksi parhaiten valtakunnallisessa vertailussa menestynyttä ryhmää ovat Satakunnasta, Leader Karhuseutu ja Leader Ravakka. Lisää rahaa hankkeille saivat myös Leader Pohjois-Satakunta ja Leader Pyhäjärviseutu.

Satakuntaan saadusta muhkeasta lisäpotista kiitos kuuluu erityisesti alueiden yhdistyksille ja yrityksille, jotka ovat toteuttaneet onnistuneita hankkeita saamallaan Leader-rahoituksella.

Nyt saadusta lisärahoituksesta huolimatta haettavissa oleva Leader-rahoitus ehtyy. Vuosi 2020 on viimeinen vuosi, kun rahoitusta voidaan myöntää nykyisillä kriteereillä. Kaikki rahoituspäätökset hankkeille on tehtävä vuoden 2020 aikana. Toteutusaikaa on mahdollista myöntää vuoden 2022 loppuun.