Yli 42 000 allekirjoitusta kansalaisopistojen tulevaisuuden puolesta

Yli 42 000 ihmistä allekirjoitti adressin kansalaisopistojen tulevaisuuden puolesta, kertoo Kansalaisopistojen liitto. Adressi luovutettiin opetus- ja kulttuuriministeriölle perjantaina.
Kansalais- ja työväenopistojen rahoituksen tulevaisuus on ollut uhattuna syksystä 2013 alkaen. Lopullisia säästösummia ei vielä tiedetä, mutta Kansalaisopiston liiton mukaan on selvää, että leikkauksia on tulossa.
Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti vapaan sivistystyön rakenne- ja rahoitusryhmän pohtimaan keinoja, joilla voitaisiin taata laadukkaat palvelut entistä tehokkaammin. Ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 7. helmikuuta.
Kansalaisopistojen liitto käynnisti marraskuussa adressin kansalaisopistojen rahoituksen ja tulevaisuuden turvaamiseksi. Helmikuun puoliväliin mennessä adressi oli kerännyt 42 328 nimeä.
Kansalaisopistojen liiton mukaan joka kymmenes suomalainen käyttää kansalaisopistopalveluita.
– Elinikäinen oppiminen ja tasa-arvoiset opiskelumahdollisuudet muodostavat yhden suomalaisen menestyksen kulmakivistä. Opistotyö on ollut osa suomalaista kulttuuria jo 115 vuoden ajan, Kansalaisopistojen liitto linjaa.