Länsi-Suomi on edelleen alueen luetuin lehti – viikossa lehti tavoittaa 74 000 lukijaa

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Perjantaina julkistetun Kansallisen mediatutkimuksen luvut kertovat, että Länsi-Suomi on edelleen alueemme ylivoimaisesti luetuin sanomalehti.

Kun printtilehti ja verkko ynnätään yhteen, tavoittaa Länsi-Suomi viikossa 74 000 lukijaa. Luku on pysynyt samana viime vuoteen verrattuna.
Kaupunkilehti Raumalainen tavoittaa puolestaan viikkotasolla 45 000 lukijaa, kun sekä printtilehti että verkko lasketaan yhteen.

– Lukijamme ovat olleet tyytyväisiä tuotteisiimme ja se näkyy lukijamäärissä. Vallitsevassa markkinatilanteessa tulokset ovat kohdallamme erinomaisia, toteaa Marva Media Oy:n johtaja Reima Numminen.

Painettu lehti pitää edelleen pintansa

Miltei kaikki 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista lukevat sanomalehtiä, selviää Kansallisen mediatutkimuksen mittauksesta. Sanomalehtiä lukee 95 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä eli yli 4,1 miljoonaa suomalaista.

Suomalaisista 86 prosenttia lukee sanomalehtisisältöjä digitaalisena. Yleisintä se on 35–44-vuotiaiden ikäryhmässä, 94 prosenttia. Myös 65 vuotta täyttäneistä 74 prosenttia lukee digitaalisia sanomalehtiä.

Painettua sanomalehteä lukee kaikista suomalaisista 55 prosenttia. Printtilehden lukeminen painottuu yli 65-vuotiaisiin: heistä 79 prosenttia lukee painettua sanomalehteä, kun 15–34-vuotiaiden ikäryhmässä vastaava lukema on 30 prosentin luokkaa.

Kansallisen mediatutkimuksen toteutti Kantar TNS. Tutkimukseen vastaa vuosittain 23 000 suomalaista.

Päivitetty klo 10.50. Uutista muokattu muun muassa Länsi-Suomen ja Raumalaisen tiedoilla.