Yllätyskäänne Pyhärannassa - Tuulivoimakäsittely lykkääntyy

Tuulivoimaa koskevaa kansalaisaloitetta ei käsitellä ensi maanantaina kokoontuvassa Pyhärannan kunnanvaltustossa. Yllätyskäänteen myötä aloitepykälää ei löydy 15. joulukuuta kokoontuvan valtuuston esityslistalta.

Alun perin kuntapäättäjien piti ottaa kantaa maanantaina Pro Pyhäranta -liikkeen alulle panemaan kuntalaisaloitteeseen, joka koskee kansanäänestyksen järjestämistä tuulivoimaloiden suojaetäisyydestä.

Valtuuston esityslistalle asiaa ei kuitenkaan voitu ottaa, koska pykälälä ei ole tarkastettu. Pöytäkirjantarkastusvuorossa ollut kunnanhallituksen jäsen Helka Huttela (kesk.) ei ollut suostunut tarkastamaan kyseistä pykälää. Pöytäkirjantarkastuksesta huolehtii tällaisessa tapauksessa kunnanhallitus, joka kokoontuu seuraavan kerran vasta ensi vuoden tammikuun 19. päivänä. Seuraava mahdollinen käsittelypäivä kunnanvaltuustossa on ensi vuoden helmikuun 2. päivä.

Kansalaisaloitteessa vaadittiin neuvoa-antavaa kansanäänestystä kahden kilometrin suojavyöhykkeen asettamisesta tuulivoiman ja asutuksen välille Pyhärannan kunnassa. Kunnanhallitus esitti, ettei kansanäänestystä järjestettäisi. Sen sijaan sen mielestä kuntaan tulisi määritellä itsenäisesti oman toimintaohje tuulivoimarakentamisen ja vakituisen asutuksen välisestä etäisyydestä.