Ylpeästi raumalainen – Henna Blomroos on frisbeegolfissa nyt myös MM-mitalisti

Kansainvälinen menestys painoi merkittävästi vaakakupissa, kun Länsi-Suomen urheilun tämänvuotista Friski Myättäst -palkinnon saajaa valittiin.

Henna Blomroos voitti viime syksynä frisbeegolfin MM-hopeaa.

Henna Blomroos hurahti frisbeegolfiin käytännössä sillä hetkellä, kun hän aikanaan sai ensimmäisen kiekon käteensä.

Raumalainen on nuoruudessaan harrastanut myös uintia ja pesäpalloa, mutta muut lajit saivat lopulta jäädä. Ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruutensa hän voitti vuonna 2014 vain 14-vuotiaana.

Nyt henkilökohtaisia SM-kultia on koossa viisi, joista tuorein vuodelta 2021.

Viime vuodet Blomroos on saanut elää frisbeegolfammattilaisen elämää, ja samalla hän on noussut lajissaan yhdeksi maailman parhaista. Blomroos voitti Euroopan mestaruuden ensimmäisen kerran vuonna 2018 ja uudelleen 2021.

Tänä vuonna hän lisäsi saavutustensa listalle MM-hopean. Yhdysvaltalaisten hallitsemassa lajissa nähtiin tänä vuonna eurooppalaisten juhlat, sillä Viron Kristin Tattarista tuli maailmanmestari kahdeksan heittoa Blomroosia paremmalla tuloksella.

Kansainvälinen menestys painoi merkittävästi vaakakupissa, kun Länsi-Suomen urheilun tämänvuotista Friski Myättäst -palkinnon saajaa valittiin.

– Olen tosi kiitollinen ja yllättynyt. Raumalla on niin paljon hyviä urheilijoita. Ihan sanattomaksi menin, Blomroos toteaa.

– Lisäksi vielä se, että frisbeegolf on laji, josta tämä annettiin. Sekin kertoo, että laji kehittyy ja menee eteenpäin.

”Rauma on koti”

Huomionarvoista Blomroosissa on myös hänen raumalaisuutensa. Ura käynnistyi Otanlahden sittemmin jo kadonneella rantaradalla, ja monessa haastattelussa Blomroos jaksaa muistuttaa juuristaan.

– Rauma on koti. Täällä on kaikki, hän painottaa.

Frisbeegolfin takia Blomroos joutuu kuitenkin viettämään yleensä puolet vuodestaan Yhdysvalloissa. Uusi kilpailukausi alkaa helmikuun puolivälissä Arizonassa.

– Siellä on ensimmäiseksi all stars -kisa, johon osallistuvat tietyt valitut pelaajat ja myös fanit ovat saaneet äänestää kilpailijoita. Siellä ovat parhaat mukana.

Ja niihin Henna Blomroos nykyään kuuluu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut