Ympäristökoru valtaa kartanon tilukset

Vuojoen kartanossa Eurajoella avautunut Ympäristökoru-näyttely yhdistää teoksia kuvataiteen, ympäristötaiteen ja muotoilun alalta. 

Kesänäyttely vie taidetta galleriatilan ohella kartanon puistoon ja lähiympäristöön. Teokset levittäytyvät Eurajoen ylittävälle puusillalle, vanhalle kuusikujalle ja lehtometsän siimekseen.
– Ajatuksena on ollut elävöittää ympäristöä uudella tavalla ja herätellä ihmisiä katsomaan ympäristöä entistä tarkemmin, kertoo Vuojoki-säätiön toiminnanjohtaja Kati Vainio.

Ympäristökoru-näyttely on läänintaiteilija Marjo Heinon ideoima. Näyttelyllä haluttiin Heinon mukaan kuulostella ympäristötaiteen uusia suuntauksia.

Ympäristön huomioon ottavassa taidemuodossa taiteilija tuo luontoon jonkun uuden ulottuvuuden. Luonto on toiminut inspiraation lähteenä tai sieltä on löytynyt materiaali teoksen valmistamiseen.

Näyttelyssä nähdään niin käpykoruja, matonkuteita, koruja suurennetussa koossa ja hitsattuja teräspalloja.

Näyttelyssä on teoksia 15 taiteilijalta, joista valtaosa on satakuntalaisia.

Ympäristökoru on esillä Galleria Gylichissä ja Vuojoen kartanon tiluksilla 15.8. saakka.

Kirsi Kuusisto, Rakkaus ja pieni rakkaus. Tapio Haapala, Arcus. Maija Kantanen, Ylistys metsän kesälle. Kirsi Backman haki inspiraatiota helmenkalastuksesta. Krista Ruohosen teoksen lähtökohta oli kartanontyttären maalaus. Mari Syrén-Fawaz, Halaus.