Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholm on kuollut 54-vuotiaana – Voice of Finlandin nauhoitettuja jaksoja muokataan

Yö-yhtyeen perustajajäsen ja laulaja Olli Lindholm on kuollut. Hän kuoli sairauskohtaukseen viime yönä, kertoo yhtye Facebookissa.

| Päivitetty

Yö-yhtyeen perustajajäsen ja laulaja Olli Lindholm on kuollut. Hän kuoli sairauskohtaukseen viime yönä, kertoo yhtye Facebookissa.

– Olli oli meille paljon enemmän kuin bändikaveri. Hän oli meille sydänystävä, joka oli aina omiensa puolella. Hän jätti meille lukuisia muistoja sekä laulut, jotka elävät aina. Omaisille haluamme esittää osanottomme. Toivomme heille voimia surutyöhön, yhtyeen Facebook-sivulla kirjoitetaan.

Lindholm oli kuollessaan 54-vuotias.

Hän on viimeksi ollut esillä parhaillaan Nelosella esitettävässä laulukilpailu The Voice of Finlandissa yhtenä tähtivalmentajana.

Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen sai tiedon suru-uutisesta tiedotusvälineiden kautta. The Voice of Finlandin esittäminen televisiossa jatkuu.

– Meillä on etukäteen nauhoitettuja jaksoja 29. maaliskuuta saakka. Suunnitelmissamme on esittää niitä normaalisti, Toivonen sanoo.

Hänen mukaansa torstaina esitettävää The Voice of Finlandin jaksoa muokataan siten, että siinä on mukana kunnianosoitus Lindholmille.

Porin kaupunki järjestää tänään tiistaina suruliputuksen laulajan muistolle keskeisissä keskustan alueen kiinteistöissä ja niissä oppilaitoksissa, joissa Lindholm opiskeli.

– Haluamme välittää lämpimän osanoton Lindholmin omaisille. Kaupungilla ja Lindholmilla oli yhteisiä suunnitelmia, mutta valitettavasti koskaan ei voi olla varma, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, toteaa Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen tiedotteessa.

Lindholm teki pitkän päivätyön Yön pomona, ja taival johti vaikeuksien kautta menestykseen. Bändin tunnetummista kappaleista on tullut osa kotimaan suurta laulukirjaa: hittejä ovat muun muassa Joutsenlaulu, Likaiset legendat ja Rakkaus on lumivalkoinen.

Yhtyeen läpimurtoalbumi oli Varietee vuonna 1983. Alkujaan rockista ponnistanut Yö liitettiin sittemmin myös osaksi iskelmämusiikin laajempaa kontekstia. Lindholm voitti jopa Iskelmä Finlandia -palkinnon vuonna 2008.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut