Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholm on kuollut 54-vuotiaana – Voice of Finlandin nauhoitettuja jaksoja muokataan

Olli Lindholm RMJ:n lavalla vuonna 2010.

Yö-yhtyeen perustajajäsen ja laulaja Olli Lindholm on kuollut. Hän kuoli sairauskohtaukseen viime yönä, kertoo yhtye Facebookissa.

– Olli oli meille paljon enemmän kuin bändikaveri. Hän oli meille sydänystävä, joka oli aina omiensa puolella. Hän jätti meille lukuisia muistoja sekä laulut, jotka elävät aina. Omaisille haluamme esittää osanottomme. Toivomme heille voimia surutyöhön, yhtyeen Facebook-sivulla kirjoitetaan.

Lindholm oli kuollessaan 54-vuotias.

Hän on viimeksi ollut esillä parhaillaan Nelosella esitettävässä laulukilpailu The Voice of Finlandissa yhtenä tähtivalmentajana.

Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen sai tiedon suru-uutisesta tiedotusvälineiden kautta. The Voice of Finlandin esittäminen televisiossa jatkuu.

– Meillä on etukäteen nauhoitettuja jaksoja 29. maaliskuuta saakka. Suunnitelmissamme on esittää niitä normaalisti, Toivonen sanoo.

Hänen mukaansa torstaina esitettävää The Voice of Finlandin jaksoa muokataan siten, että siinä on mukana kunnianosoitus Lindholmille.

Porin kaupunki järjestää tänään tiistaina suruliputuksen laulajan muistolle keskeisissä keskustan alueen kiinteistöissä ja niissä oppilaitoksissa, joissa Lindholm opiskeli.

– Haluamme välittää lämpimän osanoton Lindholmin omaisille. Kaupungilla ja Lindholmilla oli yhteisiä suunnitelmia, mutta valitettavasti koskaan ei voi olla varma, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, toteaa Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen tiedotteessa.

Lindholm teki pitkän päivätyön Yön pomona, ja taival johti vaikeuksien kautta menestykseen. Bändin tunnetummista kappaleista on tullut osa kotimaan suurta laulukirjaa: hittejä ovat muun muassa Joutsenlaulu, Likaiset legendat ja Rakkaus on lumivalkoinen.

Yhtyeen läpimurtoalbumi oli Varietee vuonna 1983. Alkujaan rockista ponnistanut Yö liitettiin sittemmin myös osaksi iskelmämusiikin laajempaa kontekstia. Lindholm voitti jopa Iskelmä Finlandia -palkinnon vuonna 2008.

Lisää aiheesta

Nelonen muokkaa The Voice of Finland-ohjelman jaksoja: Siinä on kunnianosoitus Olli Lindholmille

Yöstä erotettu basisti Jay Lewis Lindholmin kuolemasta: "Järkytys poisti mielestäni kaikki negatiiviset asiat"

Kolumni: Hän oli suomalainen – The Voice of Finland!

Jääkiekkoseura Porin Ässät kunnioittaa Olli Lindholmin, suuren Patasydämen muistoa – huomisessa HPK-ottelussa hiljainen hetki

Olli oli elämänsä kunnossa - Yö-yhtyeen akustisemmin -kiertue olisi alkanut perjantaina

Muusikot järkyttyivät Olli Lindholmin kuolemasta: "Järkyttävä uutinen kauniiseen talvipäivään"