Yötyöntekijä toi rauhan Toivontalon tukiasuntoihin

Reilun viiden kuukauden aikana ketään ei ole tarvinnut häätää, eikä palokuntaa kutsua paikalle ihmisten toiminnasta johtuvista syistä.

| Päivitetty

Toivontalon asuntola sai kaivatun yötyöntekijän toukokuussa. Yövalvonta on jo nyt vaikuttanut positiivisesti asuntoyksikön arkeen. Yhtään asukasta ei ole tarvinnut viiden kuukauden aikana häätää, eikä pelastuslaitoksen sammutuskalustoa kutsua paikalle ihmisten toiminnasta johtuneista syistä.

– Tässä nähdään, miten tärkeää on välitön puuttuminen. Jos ennen asukas tuli tupakka suussa sisään yksikköön, enää se ei onnistu. Yötyöntekijä ohjaa hänet takaisin ulkona olevalle tupakkapaikalle. Pieniä asioita, joilla on iso merkitys turvallisuuden näkökulmasta, toteaa Rauman Seudun Katulähetyksen toiminnanjohtaja Janne Rantala.

Vielä vuosi sitten Toivontalon asuntoyksikön tilanne oli huono, suorastaan kaoottinen. Asunnoissa käytettiin runsaasti kovia huumeita ja muita päihteitä. Lisäksi ulkopuoliset ihmiset ramppasivat asunnoissa yökaudet.

– Lähtökohta oli hurja mutta nyt tilanne on rauhoittunut, eikä esimerkiksi väkivaltaa ole ollut, vahvistaa yövalvontaa Toivontalolla tekevä vartija Sami Haapanen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut