Yrittäjä järkyttyi: etämaksukortti toimi paksun lompakon läpi

Santtu Pelamo esittelee paksua nahkaista rahamassiaan, jonka suojassa olevasta lähimaksukortista miehen toisessa kädessä oleva maksupääte onnistui toistuvasti velottamaan halutun rahasumman. Kuva: Asko Tanhuanpää

Raumalainen grilliyrittäjä Jarmo ”Santtu” Pelamo järkyttyi kokeillessaan uuden etämaksuominaisuudella varustetun pankkikorttinsa toimintaa kortinlukijan kanssa. Järkytyksen aiheutti huomio siitä, että kortti toimi niin farkkujen takataskussa kuin papereista pullollaan olevassa paksussa nahkalompakossakin.

– Vaimo kulki kortinlukija kädessään ohi, kun nojailin myyntitiskiin kortti takataskussani. Summa oli ladattu valmiiksi ja niin vain tililtä lähti rahaa. En edes kuullut, että lukija olisi piipannut, Pelamo ihmettelee.

– Mitä jos olisin ollut nojailemassa johonkin baaritiskiin paikassa, missä jukeboxi tai karao­ke peittää kaiken muun äänen alleen. Joku olisi voinut tienata itselleen hyvinkin helposti ilmaisen ravintolaillan vain kulkemalla pari kertaa ohitseni. Ainakaan äänestä sitä ei huomaisi, mies visioi.

Finanssivalvonnan tiedossa ei ole, että lähimaksulla olisi Suomessa huijattu rahaa asiakkailta. Myös pankit pitävät lähimaksamista turvallisena - jopa turvallisempana kuin pankkikorttia.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.