Yrittäjän ja kunnan sukset ristiin Eurajoella

Merihelmen saunakeskukselle on haussa pikaisesti uusi pyörittäjä.

Eurajoen kunnan ja Laitakarin saunakeskus Merihelmen palveluntuottajan tiet eroavat elokuun lopussa. Eurajoen tekninen lautakunta on hyväksynyt Lauttaravintola Rauma Oy:n irtisanoutumisen toiminnasta 31.8. alkaen.

Sopimus katkeaa kesken kauden. Vuokrasopimusta olisi ollut jäljellä vuoden 2021 loppuun saakka.

Vierasmaksut hiertävät

Vuokrasopimuksen irtisanomisen syyksi Lauttaravintola Rauma Oy ilmoitti sopimusrikkomuksen. Yhtiö on vastannut paikan pyörittämisestä viime vuoden kesäkuusta lähtien.

– Erimielisyyttä on ollut Laitakarin vierasvenesataman maksujen keräämisestä. Eurajoen kunta kiistää sopimusrikkomuksen, sanoo Eurajoen tekninen johtaja Sami Nummi.

Erimielisyyttä on myös Merihelmen uusien rakennelmien lunastuskustannuksista. Lauttaravintola Rauma Oy on rakentanut alueelle terassin ja esiintymislavan, joiden lunastushinnaksi yhtiö esittää kunnalle 15 000 euroa. Tekninen lautakunta päätti, että se puolestaan esittää lunastavansa rakennelmat 8 000 euron hintaan.

Jatkaja haussa pikaiseen

Nykyisen yrittäjän vetäytyessä Eurajoen kunta etsii pikaisella aikataululla paikalle uutta yrittäjää. Tavoitteena on löytää toiminnanharjoittaja, joka pystyisi aloittamaan mahdollisimman pian elokuun jälkeen.

– Meille on tullut jo yhteydenottoja ja pyrimme löytämään nopeasti palveluntuottajan, jotta saadaan talviuinti pyörimään kaksi kertaa viikossa, kuten aiemminkin, tekninen johtaja Nummi toteaa.

Kyse olisi väliaikaisesta sopimuksesta, joka solmittaisiin ensi kesään ulottuvaksi. Pysyvän palveluntuottajan pestaaminen on Nummen mukaan myöhemmän pohdinnan paikka.

Luvian Laitakariin on suunnitteilla Merihelmen laajennus vierasveneilijöiden palvelutilojen rakentamiseksi. Myös lasten leikkialueen rakentaminen on suunnitelmissa. Tekninen lautakunta ei vielä ottanut kantaa hankkeiden toteuttamisjärjestykseen vaan molemmat suunnitelmat viimeistellään ensin ennen seuraava kokousta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut