Yrittäjät toivovat aurinkoa etenkin viikonloppuihin

Kuluvan kesän aikana on koettu monenlaista keliä; liian kylmällä terassilla ei ole tarkentunut ja paahtavalla helteellä syömään on vetäydytty varjoon.

Kylmien sadepäivien aikaan Wanhan Rauman Kellarin kattoterassilla koettiin muutamia nollapäiviä, jolloin asiakkaita ei ulkona näkynyt.

– Heinäkuu on puolestaan näyttänyt jo paremmalta. Jos ruokailijoiden mielestä terassilla on ollut jonain hellepäivinä jo liian kuuma, he ovat tulleet syömään sisätiloihin alakertaan, yrittäjä Petri Lehtinen kertoo.

Hänen toiveissaan olisi aurinkoa etenkin viikonloppuihin.

– Ei ole hyvä, jos maanantaista torstaihin on kaunista ilmaa ja viikonloppuna sataa. Lomakaudesta huolimatta ihmiset ovat liikkeellä enimmäkseen viikonloppuisin, hän jatkaa.

Ravintola Gotossa lanseerattiin tälle kesälle napostelutyyppinen baari- ja terassimenu, jota pääsee maistelemaan sekä sisällä baarin puolella että ulkona sisäpihan terassilla.

– Menu piti ottaa käyttöön jo alkukesästä, mutta kylmien kelien vuoksi sitä lykättiin, keittiömestari Teemu Laurell kertoo.

Sisäpaikkojensa ansiosta Goto ei ole täysin säiden armoilla, ja takaterassin sohvien pehmusteet saadaan tarvittaessa vikkelästi sateelta suojaan.

– Sellainen aurinkoinen, parinkymmenen asteen paikkeilla oleva sää olisi paras terassikeli, Laurell tuumii odottaessaan vuoden kiireisintä sesonkia eli Pitsiviikkoa.

Kesän kelit heijastelevat myös Hotelli Vanhan Rauman ravintola-asiakkaisiin ja terassin vilkkauteen, mutta eivät niinkään hotellissa majoittuvien ihmisten määrään.

– Etenkin ulkomaiset turistit ovat suunnitelleet matkansa yleensä jo hyvissä ajoin, joten he ottavat vastaan sen kelin, mikä kaupungissa sillä hetkellä vallitsee. Ex tempore -reissaajat katsovat varmasti tarkemmin keliä ja ennustettua säätä, yrittäjä Kaisa Salli sanoo.