Yrittäjyys pitää Tuomas Saloman kiinni arjessa

Tuomas Saloma on muun muassa suunnitellut kädessään pitämänsä Kotiseutumme Eurajoki -kirjan ulkoasun asiakkaan toiveiden mukaan. Asiakkaalle kirja lähti valmiina tuotoksena. Tänään Saloma järjestää kahvitarjoilun yrityksensä kymmenvuotisjuhlien kunniaksi toimistonsa pihamaalla kello 10–16. Kuva: Elina Lammela

Eurajokelainen Tuomas Saloma kohtasi ennakkoluuloja etsiessään graafisen alan työpaikkaa vuonna 2005. Nyt reilu kymmenen vuotta myöhemmin painoalan yrityksen omistajana hän kohtaa niitä edelleen.

Kun ovet työpaikkoihin eivät auenneet sitkeästi yrityksestä huolimatta, Nakkilan käsi- ja taideteollisesta koulusta kuva-artesaaniksi valmistunut lievästi CP-vammainen Saloma perusti yrityksensä TS-Grafin kotikonnuilleen Eurajoen Maadelle vuonna 2006.

– Yrittäjyys oli minulle pakkorako. En halunnut jäädä laakereillenikaan makaamaan.

Pitkästä urastaan huolimatta yrittäminen ei ole ollut hänelle leikintekoa näiden vuosien aikana. Takaiskuja on tullut useita niin yksityis- kuin yrityselämässäkin.

Eniten häntä harmittaa se, että ihmiset eivät näe ennakkoluulojensa läpi.

- CP-vamma tuo minulle tiettyjä rajoitteita, esimerkiksi hienomotoriikassa on jotain puutteita. Välillä ihmisten ajattelusta paistaa läpi se, etten olisi ammattitaitoinen vammani vuoksi.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.