Yritykset lähtivät tukemaan Eurajoen ilotulitusta

Viime vuonna Eurajoen ilotulitusshow'n yllätys oli sähkökitaralla soitettu Maamme-laulu, Tänä vuonna taivaalle suuntaa ennätyspommi, kertoo Otso Jaakkola. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Eurajokelainen Otso Jaakkola on tänä vuonna suunnitellut kunnan vuoden vaihtumista juhlistavan ilotulitusshow'n kolmatta kertaa. Suomen Pyrotekniikka Ay:n pyroteknikkona toimiva mies toteaa, että tavoitteena on ollut laittaa joka vuosi vähän paremmaksi.

Tästä saa pientä käsitystä, miltä Suomen suurimman tähtipommin laukaisuputki näyttää Otso Jaakkolaan suhteutettuna,

Tänä vuonna luvassa on Suomen suurin tähtipommi. Ilotulite nousee noin 600 metriin, ja sen kuvion halkaisija on taivaalla jopa puoli kilometriä.

Viime vuonna ilotulituksen rahoituksesta vastasi vain kunta, mutta tänä vuonna Jaakkola sai lähtemään mukaan myös 16 paikallista yritystä sekä yrittäjäjärjestöt. Hän myöntää, että rahankeruu sujui yli odotusten ja budjetti on iso.

Kunta ja Jaakkola pyytävät yleisöä huomioimaan rajalliset pysäköintitilat: yhteiskoulun piha-alue, jäähallin piha sekä pääkirjaston, kunnanviraston ja Keskustan koulun pysäköintialueet.

– Viime vuonna lykkäsin esityksen alkua 10 minuuttia, koska autojono venyi valtatielle asti. Kannattaa tulla ajoissa, koska ammun ensimmäisenä isoimman raketin. Kello on silloin todennäköisesti 19.40, Jaakkola vinkkaa.

Jaakkola toteaa, että esitys on koko perheelle. Nuorimmille osallistujille hän suosittaa silti kuulosuojaimia.

Paikallisista yrityksistä mukana ovat Narmacon Oy, Teollisuuden Voima Oyj, Ermail Oy, Eurajoen Romu Oy, LM-Suomiset Oy, K-Supermarket Eurajoen portti, Polartherm Oy, VRP-Mäkelä Oy, P&P Laakso Ky, Konepaja Eurakon Oy, Maarakennus Lammila J. Oy, Eurajoen Puhelin, Erkko Näppi Oy, Aslemetals Oy, Eurajoen Kiinteistöpalvelu Oy sekä Rakennus Rauvola Oy.