Yrityskauppa käy kuumana Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomessa on laitettu yrityksiä myyntiin alkuvuoden aikana 29 prosenttia enemmän kuin tammi–toukokuussa viime vuonna. Koko maassa myytävien yritysten määrä nousi 23 prosentilla, selviää yrityspörssi.fi-sivulta kerätyistä tiedoista.

Myös Finnveran tietojen mukaan Varsinais-Suomi on yksi yrityskauppojen kasvun moottoreista Suomessa, koska viime vuonna yrityskaupat kasvoivat Varsinais-Suomessa euroissa mitattuna 44 prosentilla.

Yritysten hintapyynnötkin ovat Varsinais-Suomessa maan keskiarvoa korkeammat.

– Hyvä taloudellinen tilanne ja luottamus tulevaisuuteen näkyvät yrityskauppamäärien kasvussa. Hyvä taloustilanne rohkaisee luopuvia yrittäjiä käynnistämään myyntiprosessin. Ostajien näkökulmasta se taas antaa uskoa, että yrityskauppaan investoitu pääoma saadaan maksettua kohtuullisessa ajassa takaisin, koordinaattori Lassi Rosala Varsinais-Suomen Yrittäjistä toteaa.

Rosala koordinoi Varsinais-Suomen Yrittäjien omistajanvaihdospalvelua, joka käynnistettiin Yrityspörssin ohella hankkeena kesäkuussa 2017.

Yrityspörssi-sivuston kautta myytävien yritysten keskipyyntihinta on Varsinais-Suomessa 389 000 euroa eli 28 prosenttia muuta maata korkeampi, koska koko Suomessa myytävien pienten ja keskisuurten yritysten keskipyyntihinta on 302 000 euroa.

Rosalan mukaan Varsinais-Suomessa etsitään tällä hetkellä eniten myytäviä tilitoimistoja, metalli- ja koneteknologiateollisuudessa toimivia yrityksiä sekä autokorjaamoja ja -huoltoliikkeitä. Myös verkkokaupat sekä kaupan ala ja ravintola-ala kiinnostavat varsinaissuomalaista pk-yrityksen ostajaa.