Yrityskauppa romubisneksessä: Eurajoen Romu ja Keräyslava yhdistävät voimansa

Keräyslava Oy:n toimitusjohtaja Antti Urpo (kesk.) odottaa luottavaisena tulevaa.

Romun kierrätykseen erikoistuneet yritykset Eurajoen Romu Oy ja Keräyslava Oy ovat perustaneet yhteisen yrityksen.

Toukokuussa solmitulla liiketoimintakaupalla ruskolaisesta Keräyslava Oy:stä tulee osa Eurajoen Romu Oy:n konsernia, jonka vuotuinen liikevaihto tulee ylittämään 100 miljoonaa euroa ja kierrätettävien materiaalien määrä nousee yli 200 000 tonniin vuodessa.

– Olemme aiemminkin noudattaneet tällaista kaavaa, jossa laajenemme tytäryhtiöllä, jonka oma nimi toiminta-alueella säilytetään, Eurajoen Romun toimitusjohtaja Juuso Luodesmeri kertoo.

Tytäryhtiön operatiivisena nimenä säilyy siis Keräyslava ja sen toimitusjohtajana jatkaa yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Antti Urpo.

– Tämä on meille merkittävä panostus ja askel eteenpäin. Investoimme itse uuteen yritykseen ja toiminnan kehittämiseen noin viisi miljoonaa euroa, toimitusjohtaja Urpo kertoo.

Eurajoen Romu on jo jonkin aikaa hakenut laajentumista Turun suuntaan.

– Alue on Turun telakan myötä kasvanut. Olemme tähyilleet laajentumista Turku-Tampere-Helsinki -akselille ja nyt löysimme Turun suunnalta hyvän yhteistyökumppanin, Luodesmeri kertoo.

– Meillä on tämän yhdistymisen jälkeen jo yhteensä 1500 yritysasiakasta, ja toimintaa kehitetään lähivuosina voimakkaasti. Keräyslava kierrättää jatkossa myös muita jäteraaka-aineita, kuten esimerkiksi muovia ja rakennusjätettä, Urpo lisää.

Lisää aiheesta

Eurajoen Romulle uusi tytäryhtiö – keskittyy esimerkiksi suurtehoimurointeihin

Vain tilaajille Eurajoen Romu sai vihdoin ympäristölupapäätöksen