Yrityskauppa toi raumalaiselle Ralf Lindqvistille miljoonatulot – jatkaa normaalia elämää Vanhassa Raumassa: "Siinähän sitä puuhaa riittää"

Viime vuonna myydyn yrityksen liiketoiminta on ehditty jo myydä eteenpäin aina Japaniin asti.

| Päivitetty

Satakunnan tulolistan kärkikymmenikkö on eurajokelaisen Huhtamaan perheen jälkeen varsin porilaista porukkaa. Heti "top-kympin" jälkeisiltä sijoilta löytyy kuitenkin myös lähemmäs Raumaa linkittyviä nimiä.

Länsi-Suomen tietojen mukaan tulolistan sijoille 11, 12 ja 13 sijoittuneet Ulf Majurin, Ralf Lindqvist ja Arto Musakka liittyvät Säkylässä toimineeseen, pakkausmateriaaleja ja muovilaminaatteja valmistaneeseen Westpak-yritykseen, jonka liiketoiminta myytiin espoolaiselle Walkille syksyllä 2022.

Tavoitimme kolmikosta vuonna 1947 syntyneen raumalaisen Lindqvistin haastattelua varten. Kuten Musakan ja Majurininkin, myös hänen pääomatulonsa ylittivät yrityskaupan myötä kahden miljoonan euron rajan.

Lindqvistin mukaan omistajia oli kaikkineen noin kymmenkunta.

Mikä yrityskauppaan vuosi sitten johti?

– Lähinnä se, että meillä olisi ollut uusia investointeja tulossa, ja osa omistajista oli jo sen verran vanhoja, kuten minäkin. Päätettiin hankkia apua vähän muualta, Lindqvist luonnehtii.

Myytiin jo eteenpäin Japaniin

Kaikkineen yrityksen liiketoiminta oli Lindqvistin arvion mukaan kuitenkin hyvissä kantimissa.

Omistus on jo ehtinyt siirtyä jälleen eteenpäin, sillä Walki myytiin japanilaisomistukseen juuri viime kuussa. Yritys tiedotti kaupasta nettisivuillaan 23. lokakuuta.

Lindqvistkin on asiasta tietoinen.

– Nykyinen omistaja on aika iso konserni. Katsotaan, miten se jatkuu. Tämä "meidän yrityshän" toimii kuten ennen, eikä muutoksia ole tapahtunut kovin paljon. Toivottavasti japanilaiset eivät puutu siihen kovin paljoa, Lindqvist sanoo.

Vanhan talon kunnostamista

Westpakin hallituksessa Lindqvist oli loppuun asti. Nyt hän viettää yksinkertaisesti eläkeläisen elämää: "normaalia elämää", hän sanoo.

Onko yrityskauppa muuttanut arkea jotenkin?

– Ei minun kohdallani. Yritän elellä tässä Vanhassa Raumassa ja kunnostaa kaunista vanhaa taloa niin paljon kuin pystyn. Siinähän sitä puuhaa riittää, Lindqvist sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut