Yrityskontaktit opiskeluaikoina erittäin haluttuja

Yrityskontaktien hankkiminen opiskeluaikana on hyvin tärkeää, mutta monesti myös haastavaa. Rauma-salissa järjestetty Logistiikkasymposium on yhdistänyt noin sata opiskelijaa ja yksitoista yritystä. Tapahtuma on Satakunnan ammattikorkeakoulun logistiikkainsinööreiksi opiskelevien projektityö. Tapahtumaa on tehty yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

– Kävimme kaksi vuotta sitten Turussa vastaavassa tapahtumassa, jonka jälkeen vapaaehtoisesti tartuimme lehtorimme heittämään ideaan, kuuden opiskelijan järjestäjätahoon kuulunut Jukka Kastu kertoo.

Järjestäneiden opiskelijoiden mukaan on erittäin tärkeää, että tällaisessa taloustilanteessa opiskelija saa jalkaansa yritysten oven rakoon. Tämä on myös yritysten toive, sillä seitsemän yrityksen alustuksissa sana rekrytointi on tullut kuulijoille tutuksi.

– Toivoimme sellaista lähestymiskulmaa, että yritysten edustajat kertovat myös omista taustoistaan. Se oli hyvin avartavaa, Kastu näkee.

– Ei kukaan ole syntynyt toimitusjohtajaksi, Noora Jokinen jatkaa.

Hänen mukaansa opiskeluaikana monet kontaktit on hankittava itse, sillä kurssien yhteydessä mahdollisuuksia ei ole yleensä montaa.

- Yritysvierailuja on, mutta niillä yleensä muilla opiskelijoilla on samat aatokset.