Yrityspalveluilla oli ennätysvilkas vuosi

Rauman kaupungin yrityspalveluiden viime vuosi polkaistiin keväällä käyntiin organisaatiomuutoksella, kun aloittavien yrittäjien neuvonnan ulkoistaminen päätettiin lopettaa ja se siirrettiin kaupungin tarjoamaksi palveluksi.

– Ilahduttavaa oli huomata, että muutoksesta huolimatta asiakkaat eivät menneet hukkaan vaan he löysivät tarjottavien palvelujen luokse, yrityspalvelupäällikkö Heikki M. Nurmi sanoo.

Yrityspalveluissa ei myöskään jääty odottamaan, että yrittäjyyttä harkitsevat ja omaa yritystä jo pyörittävät löytävät omatoimisesti tarjottujen palveluiden luokse. Yrityskäyntejä tehtiin kaupungin toimesta viime vuoden aikana ennätykselliset 382 kappaletta.

– Kun vertaa esimerkiksi vuoteen 2011, jolloin yritystapaamisia tehtiin 53 kappaletta, on kasvu todella suurta, Nurmi sanoo.

Yritysten tarpeiden kartoittaminen on jatkuva toiminnan muoto, mutta se sai uutta pontta syksyllä, kun Rauman seutukunta nimettiin äkillisen rakennemuutoksen alueeksi.

Viime vuoden päättyessä yrityspalveluiden työntekijämäärä oli kuusi, ja heidän kanssaan asioi vuoden aikana kaikkiaan 991 asiakasta.