Yritysten kuittivalvonta alkaa maaliskuussa

Verohallinto, Poliisi ja aluehallintoviranomainen tekevät maaliskuun aikana kuittitarkastuskäyntejä yrityksissä valtakunnallisesti. Käynneillä kiinnitetään huomiota erityisesti kuitin antamiseen ja ohjataan yrittäjiä kuitintarjoamislakiin liittyvissä kysymyksissä.

Vuoden alussa voimaan tullut kuitintarjoamislaki on herättänyt paljon kysymyksiä. Kassakoneen hankinta, kuitin tietosisältö ja lain soveltaminen eri toimialoilla ovat olleet keskeisiä aiheita.

Uuden lain myötä myyjän on tarjottava asiakkaalle aina käteisellä rahalla tai maksukortilla maksettaessa kuitti. Kuitti voi olla tulostettu, käsinkirjoitettu tai sähköinen.

Ostajalla on oikeus pyytää käteiskauppatilanteessa aina kuittia. Kuitin voi pyytää kaikilta yrittäjiltä ja yrityksiltä, joiden liikevaihto on yli 8 500 euroa. Kuittia ei kuitenkaan tarvitse antaa, jos kyseessä on yleishyödyllinen yhdistys- ja harrastustoiminta, maa- ja metsätalouden harjoittaja, automaattimyynti, arpajaislainsäädännön mukainen toiminta tai tori- ja markkinamyynti ulkotiloissa.

Verohallinto on koonnut vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.