Ystävänpäivänä halutaan yhteistä aikaa – seksilelut ja kodinkoneet epätoivotuimpia lahjoja

Tammikuussa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan kaikkiaan 70 prosenttia suomalaisista viettää ystävänpäivää. Eniten lahjoja annetaan omalle puolisolle ja ystäville.

Keskimääräisesti ystävänpäivälahjaan käytetään rahaa noin 50 euroa. Summa ei ole kansainvälisesti tarkasteltuna kovinkaan suuri ja sijoittuu maavertailussa hieman keskiarvon alapuolelle. Esimerkiksi irlantilaiset arvioivat kyselyssä käyttävänsä ystävänpäivän lahjoihin huomattavasti suuremman summan (keskimäärin 116 euroa).

Sekä naiset että miehet toivovat eniten lahjaksi yhteistä aikaa, kaikkein mieluiten yhteisen illallisen merkeissä. Mikäli kuitenkin saa toivoa tavaroita, naisten listan kärjestä löytyy kukkia, makeisia ja koruja. Epätoivotuimpien lahjojen listalla on puolestaan seksilelut, kodinkoneet ja käsityöt.

Miehet toivovat eniten lahjaksi hajuvettä, rahaa ja vaatteita. Epätoivottujen lahjojen listalta löytyy niin ikään raha, seksilelut ja pehmolelut.

Naisten ja miesten näkemykset osuvat varsin hyvin yksiin huonoimpien ajanvietteiden osalta, kuitenkin erojakin löytyy. Miesten “mustalta” listalta löytyy muun muassa yhdessä kylpeminen, joka ei ainakaan kyselyn perusteella herätä naisissa samanlaisia tunteita.

Lisäksi naiset selvästi haluavat, että ystävänpäivää ei kuluteta tekemättä mitään, jota ei löydy miesten listalta – miehille siis tekemättömyys on ainakin kyselyn perusteella vähemmän huono vaihtoehto kuin naisille.

Kysely toteutettiin tammikuussa 2019. Siihen otti osaa 6 400 vastaajaa yhteensä 38 maasta. Lisää Picodi.comin ystävänpäiväkyselyn tuloksia löytyy täältä.