Ystäväpiirissä kuin kotonaan

Ystäväpiiri-koulutuksen saaneet palveluvastaavat Katja Valtonen (vas.) sekä Johanna Salminen ovat toimineet ohjaajina keväällä Sinisaaressa kokoontuneessa Ystäväpiirissä. Kuva: Elina Lammela

Maaliskuussa alkanut Ystäväpiiri-toiminta tulee pian tältä kesältä päätökseensä. Yksinäisyydestä kärsiville ikäihmisille suunnatut ryhmät ovat kokoontuneet aina kerran viikossa sekä Sinisaaressa että Uotilassa.

Sinisaaren palvelukeskuksessa ryhmää ohjanneet palveluvastaavat Katja Valtonen ja Johanna Salminen pitivät keskiviikkona toiseksi viimeisen ryhmätapaamisen Poroholmassa.

Tällä kertaa upea kesäilma oli mahdollisesti vaikuttanut osallistujamäärään, sillä paikalle saapui poikkeuksellisesti vain yksi ryhmäläinen.

– Pääsääntöisesti ryhmässä on käynyt kuusi osallistujaa. Alkujaan ryhmässä oli kahdeksan, mutta pari on jäänyt pois, ohjaajat kertovat.

Ystäväpiiriin otettiin vain kahdeksan osallistujaa. Ajatuksena oli alun perinkin, että jos joku jää pois, ei uusia oteta tilalle.

– Ryhmään voi olla vaikea päästä kesken kaiken sisälle, Valtonen perustelee.

Sinisaaressa tavanneen ryhmän sisällä kemiat osuivat hyvin kohdalleen ja juttua on riittänyt.

Valtosen ja Salmisen mukaan tapaamisten sisältö on lähtenyt aina ryhmäläisten toiveista, ainoastaan kimmokkeet ovat voineet tulla ohjaajilta.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.