Joutuiko Erkka Westerlund toimimaan jalojen periaatteidensa vastaisesti? - Turun Palloseuran toimitusjohtajan vastaus Ylelle ennakoi jo Kalle Kaskisen potkuja

Kalle Kaskinen sai lähtöpassit TPS:n päävalmentajan paikalta. Kuva: Timo Jokela/AOP

Turun Palloseura tiedottaa vapauttaneensa päävalmentaja Kalle Kaskisen tehtävästään. TPS:n uutena päävalmentajana aloittaa Marko Virtanen, jonka sopimus turkulaisseuran kanssa kattaa loppukauden.

HC TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan nyt tehty ratkaisu syntyi pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen.

Keskiviikkoiltana Jokinen painotti Ylen haastattelussa, että HC TPS Turku Oy:n hallitus "ei ole linjannut valmentajanvaihdoksesta yhtään mitään, vaan aina haetaan uusia keinoja hakea voittoja, jos se ei nykyisillä keinoilla tule."

– Edellisen kerran, kun asiasta keskusteltiin johdon ja hallituksen kanssa, halusimme vielä uskoa, että tilanne saadaan käännettyä, koska valmennus ja joukkue uskoivat siihen. Näin ei valitettavasti käynyt ja tämä usko osoittautui vääräksi, Jokinen totesi tiedotteessa.

Virtanen, 50, valmentaa TPS:n miehistöä ensimmäisen kerran jo perjantai-iltana Jyväskylässä vanhaa seuraansa JYPiä vastaan.

Jyväskyläläislähtöinen Virtanen on toiminut viimeksi juuri JYPin päävalmentajana kaudella 2017–2018. Virtasen alaisuudessa JYP voitti Champions Hockey Leaguen keväällä 2018.

– Nyt tilanne on kehittynyt valmennuksenkin kannalta kestämättömäksi ja koimme, että joukkue ja me kaikki tarvitsemme uuden alun. Samoin perusteellisten keskustelujemme Marko Virtasen kanssa koimme, että hän on paras mahdollinen henkilö johtamaan tätä uutta alkua. Kautemme alkaa nyt uudestaan, jatkaa Jokinen.

Kaskisen potkut tarkoittavat, että TPS:n hallitukseen liittynyt Erkka Westerlund joutui hyväksymään päätöksen, jota hän Suomen Ammattivalmentajien puheenjohtajana jyrkin sanoin vastusti.

Westerlundin tammikuussa 2017 julkaisemassa avoimessa kirjeessä tuomittiin valmentajien potkut epäinhimmillisenä ratkaisuna. 

- Aivan oma lukunsa valmentajien arvostuksessa on, miten kerta toisensa jälkeen yksittäinen ihminen heitetään ”epäonnistuneena” julkisuuden junan alle. Se on joka kerta myös inhimillinen tragedia, jota ei ymmärrä ennen kuin sen itse kokee. Siitä on respect kaukana! Mikä on peruste ja inhimillinen oikeutus sille, että syyllistetään toinen ihminen, erotetaan työstään ja altistetaan julkiselle lynkkaukselle, Westerlund kirjoitti tuolloin. 

17 ottelusta 15 pistettä kerännyt TPS on sarjassa toiseksi viimeisenä ennen perjantain kierrosta. 

Lisää aiheesta

Westerlundin painava puheenvuoro jätti huulille ison kysymyksen: "Ymmärtävätkö urheilujohtajat urheilua?"

Vain tilaajille ANALYYSI: Tämän takia TPS ei ole antamassa Kalle Kaskiselle potkuja – Länsi-Suomi niputti illalla Raumalle saapuvan sekasortoseuran tilannetta

Kun TPS ei tiedota, Jonne Virtanen tiedottaa sopimuksen purkamisesta: "Minun on otettava ohjat omiin käsiini"