Lukko valitsi ensi kauden päävalmentajansa

Lukko jatkaa Marko Virtasen komennossa. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukko on tehnyt päätöksen ensi kauden päävalmentajastaan. Sinikeltaisten liigajoukkue jatkaa tutussa komennossa, sillä Marko Virtanen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen.

Tuleva kausi on siis Virtaselle kolmas Lukon liigajoukkueen valmentajana ja yhteensä neljäs raumalaisseurassa. Ensimmäisenä talvenaan hän valmensi Lukon A:n Suomen mestariksi.

– Totta kai halusin jatkaa. Me olemme vasta alussa tässä jutussamme. Viime kaudella sattui ja tapahtui paljon, tällä kaudella olemme pelanneet reilu 20 peliä ja tällainen on tulos. Yritetään mennä yhdessä eteenpäin kohti jotain isompaa. Molemmat osapuolet ovat olleet toistensa panokseen tyytyväisiä ja hyvältähän se tuntuu, kun luotetaan ja uskotaan. Tämä on se meidän tie, millä mennään eteenpäin, Virtanen sanoo Lukon tiedotteessa.

– Yhteinen sitoutuminen, se on se suurin juttu tässä. Peli on peliä ja sen aika näyttää, mikä tulee olemaan lopputulos. Suunta on kuitenkin oikea: se mitä haettiin jo viime kauden aikana ja kuinka silloin hyvän jakson aikana suoritettiin, niitä asioita olemme pystyneet nyt yhdessä jatkamaan.

Virtanen viittaa kauden 2021–22 tapahtumiin, jolloin Lukko kärsi koronatartuntojen ryppäistä mutta pystyi silti välillä virittämään 12 ottelun mittaisen voittoputken, joka oli myös uusi seuraennätys.

– Ne ovat aina hyviä merkkejä tulevaisuuden kannalta, kun joukkue löytää tietynlaisen identiteetin ja ostaa sen ajatuksen, sen ”meidän jutun”. Jääkiekkoa voi pelata monella tapaa ja tämä on se meidän juttu. Tämä on se meidän tapamme pärjätä, Virtanen linjaa.

Virtanen avasi vastikään maaottelutauolla jääkiekkoajatteluaan ja kulunutta syksyä tarkemminkin Länsi-Suomen haastattelussa

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt näkee Virtasen erittäin yhteistyökykyisenä valmentajana, joka ymmärtää hyvin seuraa, sen tavoitteita ja Lukon tapaa ajatella urheilusta ja pelaajan kehityksestä.

– "Veltsu" on jatkosopimuksensa omalla työllään ansainnut. Joukkue luottaa häneen ja hän joukkueeseen. Yhteinen sävel on selkeästi löytynyt, ehkä jopa pikkuisen paremmin kuin viime kaudella. Ne asiat, joita Virtanen haluaa, on hyvin ymmärretty joukkueessa. Sikäli olikin luonnollinen asia mielestäni tässä vaiheessa jatkaa Veltsun kanssa, Sahlstedt kommentoi.

– Vaikka Virtanen on mielestäni tosi kokenut kiekkomies ja valmentaja, on hän myös kovasti kehittynyt. Hän on ottanut valmentajana stepin eteenpäin viime kaudesta: on asioita, joita hän tekee vielä paremmin kuin viime vuonna. Yhteistyö Veltsun kanssa toimii joka sektorilla tosi hyvin, niin urheilupuolella kuin muihin sidosryhmiin liittyen. Hän on aina valmis jelppimään ja tulemaan eri juttuihin mukaan.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille "Tuo on se minun ajatteluni jääkiekosta, mihin peli rakentuu" – Lukon päävalmentaja analysoi Länsi-Suomen kysymyspatterissa alkukautta, raottaa pelifilosofiaansa ja joutuu vastaamaan uteluihin sopimusneuvotteluiden tilanteesta

Vain tilaajille Lukko aloittaa vakavat valmentajaneuvottelut vasta maaottelutauolla – "Ei tällä asialla ole ollut missään kohtaa hätä tai hoppu"

Vain tilaajille Lukon ensi kauden valmennus on täysin auki, sanoo Kalle Sahlstedt – "Joku oli keksinyt, että Myrrä tulee meille"