Vanhoja mestareita on sunnuntaina Koivuniemessä lähtöviivalla useampi, mutta Joni Jusi aikoo puolustaa viime vuoden voittoaan: "Kun on joskus voittanut, niin haluaa näyttää, että kyllä sitä vieläkin pärjää"

Joni Jusi selvisi tästä hurjannäköisestä ilmalennosta ilman vammoja. Sekin kertoo hänen mielestään, miten paljon lajin turvallisuusvaatimukset ovat kehittyneet. Kuva: Janne Pieviläinen

Sunnuntaina ajettava Koivuniemen Syys-JM on raumalaisille Jusin veljeksille erityinen kisa. Viimeisen 15 vuoden aikana joko Joni tai Niko on ollut starttilinjalla, jos vain kisa on järjestetty.

Muutaman kerran yleisen luokan voittanutkin Joni Jusi puolustaa viime vuoden ykkössijaa.

Luvassa on ihan tasokas ”kyläkisa”. Muista vanhoista mestareista mukaan ovat tulossa ainakin Mikko Kosonen, Toni Ketomäki ja Rami Sjöroos.

– Kun on tuttuja ihmisiä katsomassa, ja on joskus voittanutkin, niin haluaa ehkä vähän näyttää, että kyllä sitä vieläkin pärjää, Joni Jusi myöntää.

Kotietu tarkoittaa myös sitä, että Rauman Urheiluautoilijoiden kuljettaja muistaa kotiradan kurvit melkeinpä silmät kiinni.

– Siitähän on se hyvä kuvakin olemassa, kun 20 vuotta sitten ajetaan Raumalla rataa ympäri. Molemmilla on ylisuuret kypärät ja tyyny penkin alla, että nähdään autosta ulos.

Minikuskit nousivat myöhemmin kahdessa urheilulajissa SM-tasolle. Länsi-Suomi on kertonut sen tarinan tarkemmin tässä juttussa

Koivuniemen Syys-JM sunnuntaina 4.9. kello 10 alkaen. Rauman UA:n kotirata sijaitsee Eurajoen puolella osoitteessa Koivuniemen Kirkkotie 170.

Jokkisauto ei ole kovin iso, mutta penkeille piti silti laittaa tyynyt, että noin 4- ja 7-vuotiaat Jusin pojat näkivät ikkunasta ulos. Kuva: Jusien arkistot

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Suvussa kulkee kaksi rakasta perinnelajia, joista isoveli valitsi autot ja pikkuveli jääkiekon – molemmat nousivat Raumalta SM-liigatasolle

Vain tilaajille Suurten pelien suuri linjatuomari

Vain tilaajille Mitä isä edellä, sitä poika perässä - jokkis on Janne ja Juuso Keskisen yhteinen harrastus

Vauhdikkaiden lajien mimmi

Joni Jusi kaasutteli ylivoimaiseen tyyliin Eurajoen syysjokkiksessa

Parhaat autot vaihtavat omistajaa

Leka on jokkiksen yleistyökalu