Nettihaku nyt auki: 50 000 euron tukipotti lasten ja nuorten harrastuksiin – "Haluamme auttaa ja nostaa epätasa-arvon teemaa esille"

Lähi-Tapiola Länsi-Suomi jakaa voittovaroistaan 1000 – 2500 euron avustuksia lasten ja nuorten harrastustoimintaa pyörittäville. Nettihaku on nyt avattu. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Lähi-Tapiola Länsi-Suomi lahjoittaa 50 000 euroa lasten ja nuorten harrastustoimintaan alueellaan.

– Uskomme, että harrastustoiminta on erityisen tärkeää. Kuulutaan ryhmään, ollaan aktiivisia ja jaksetaan paremmin, sanoo toimitusjohtaja Pasi Aakula.

Nyt perheet, yhdistykset ja seurat ovat ahtaalla, kun inflaatio laukkaa.

Länsi-Suomi kertoikin, että lasten harrastekustannuksiin myönnettäviä tukia haettiin viime vuonna aikaisempaa enemmän Rauman seudulla.

– Lukko-Säätiö on reagoinut vallitsevaan maailmantilanteeseen niin, että se avasi talveksi uuden haun, Rauman Lukon seurapäällikkö Antti Saarinen kertoi.

Säätiö on auttanut perheitä Saarisen karkean arvion mukaan kaksinkertaisen määrän edelliseen kauteen verrattuna.

– Epätasa-arvo korostuu taloustilanteen takia. Haluamme osaltamme auttaa ja samalla nostaa tärkeää teemaa esille. Nuorten harrastustoimintaan liittyvät epäkohdat ovat osa laajempaa yhteiskunnallista ongelmaa, sanoo Aakula.

Lähi-Tapiola jakaa voittovaroistaan 1000 – 2500 euron avustuksia lasten ja nuorten harrastustoimintaa pyörittäville. Lahjoitusta ei myönnetä poliittiseen, uskonnolliseen tai ay-toimintaan. ​

– Tavoitteena on auttaa mahdollisimman monia ja koko alueellamme. Lahjoitukset ovat vastikkeettomia, mutta tuki pitää ohjata alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaan, ei esimerkiksi aikuisten kilpaurheiluun, linjaa Aakula.

Nettihaku on auki 17.2. saakka. Lähi-Tapiolan johtoryhmä valitsee tuen saajat.

– Toivomme yhdistysten kertovan toiminnastaan ja arvoistaan sekä mahdollisimman konkreettisesti sitä, miten käyttäisitte tukisumman.

Monet muutkin alueen yritykset tukevat lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Aakula haastaa "mesenaatteja" yhteistyöhön.

– Olisi parempi, jos toimittaisiin kimpassa. Silloin tukisummat olisivat suurempia ja kohdentuisivat paremmin. Koordinoiva taho saisi olla jokin yhteiskunnallinen toimija, ei yksittäinen yritys, esittää Aakula.